Contracte publice, la vedere: Cât costă paza Viaductului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Contracte publice, la vedere: Cât costă paza Viaductului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unui contract de achiziţii publice, Primăria Galaţi plăteşte, în fiecare lună, pentru paza Viaductului ce face legătura dintre oraş şi Combinatul Siderurgic aproximativ 14.000 de lei. Paza va fi asigurată până în momentul în care Viaductul va fi reabilitat şi redat circulaţiei autovehiculelor.

Conform surselor oficiale, aceşti bani vor fi alocaţi de către municipalitate pentru ca paza să fie asigurată non-stop. "Conform contractului, firma va asigura căte o echipă fixă la fiecare capăt al Viaductului, precum şi o patrulă, ce va supraveghea acest obiectiv. Paza este asigurată 24 de ore din 24", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. Conform unui calcul simplu, firma Dialfa Security, care dă Primăriei câte trei echipe zilnic, formate din câte şase oameni, va primi pentru fiecare om detaşat la paza viaductului câte 777,77 de lei.

Primăria nu poate preciza cât timp va fi nevoie de serviciile firmei, având în vedere că, deocamdată, nu se ştie exact când vor începe lucrările de reabilitare.

Prima etapă a lucrărilor de consolidare a Viaductului a fost bugetată prin HCL 106/2012, cu suma de 1.272.020 lei. Primăria Galaţi a luat luna trecută decizia de a închide complet Viaductul, după ce s-au constatat mai multe surpări pe întreaga suprafaţă a acestuia. Calea de legătură ce leagă Galaţiul de Combinatul Siderurgic nu a mai fost reabilitată în ultimii ani, însă deteriorarea sa nu se datorează numai factorilor naturali, ci şi hoţilor de fier vechi, ce au şubrezit puternic structura de rezistenţă. Cea mai mare fisură a apărut în dreptul unui pilon, care s-a surpat pe o porţiune de trei metri. Cei mai afectaţi de închiderea acestei căi de acces sunt angajaţii Combinatului, nevoiţi să facă un ocol de aproximativ trei kilometri pentru a ajunge la locul de muncă.

Citit 3740 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Iulie 2013 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.