Curtea de Apel Bucureşti a finalizat "dosarul mită la bac"/ Condamnări modice, cheltuieli mari

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat "dosarul mită la bac"/ Condamnări modice, cheltuieli mari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul „mită la bac 2010” s-a soluţionat prin condamnări cu suspendare, o amendă penală şi achitări în ceea ce priveşte acuzaţia de asociere a inculpaţilor pentru a comite fapte de corupţie. Cele mai dure pedepse le-au primit Maria Onu şi Mariana Lazanu, câte trei ani cu suspendare, restul de 15 inculpaţi, inclusiv avocata Roxana Onu, au primit câteva luni cu suspendare - de la două până la şase luni - sau amenzi penale de câte 500 de lei. Primele două nu au voie să mai ocupe funcţii de conducere sau să participe la comisii de examinare.

Condamnările nedefinitive şi modice vin în contrapartidă cu cei peste 150.000 de lei, bani care trebuie achitaţi de către inculpaţi pentru cercetarea şi judecata acestui dosar. Curtea de Apel Bucureşti, care a dat după mai bine de doi ani această primă soluţie într-un dosar de corupţie care vizează fraudarea examenelor, a dispus confiscări ale unor sume de bani de la Onu, Lazanu, Geanina Hogea şi Ionel Banea, în valoare de 12.400 de lei, în schimb au dispus ridicarea sechestrului de pe un imobil aparţinându-i profesoarei Onu şi a unor sume de bani care fuseseră indisponibilizate în diverse conturi bancare. Atât casa cât şi banii, 8.190 de lei, la care se adaugă alţi 1.165 de euro, se reîntorc în proprietatea inculpatei.

În 2011, procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în judecată 17 inculpaţi, profesori, elevi şi o avocată pentru că împreună ar fi fraudat examenul de bacalaureat din 2010, comiţând infracţiuni de corupţie.

Citit 2932 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2013 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.