Fostul prim procuror Costache Roşca, încă un proces de corupţie pe lângă dosarul "Aviasan"

Fostul prim procuror Costache Roşca, încă un proces de corupţie pe lângă dosarul "Aviasan"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În afară de dosarul "Aviasan", care va avea primul termen de judecată pe 15 noiembrie, fostul şef al Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, mai are un proces de corupţie, care se judecă de un an şi şapte luni la Constanţa, aflat în faza audierilor de martori şi al cărui termen de judecată va fi pe 27 noiembrie.

Acest ultim caz a fost strămutat la Curtea de Apel Constanţa şi a fost instrumentat tot de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Costache Roşca a solicitat de două ori întoarcerea rechizitoriului la procurori pentru ca acesta să fie refăcut. O dată când dosarul se afla la Curtea de Apel Galaţi şi altă dată când a ajuns la Constanţa, ambele instanţe respingându-i cererea. În procesul care se judecă în oraşul de la malul mării, Roşca este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. În dosar este inculpată şi fosta sa soţie, Gabriela Caloenescu Roşca, pentru fals în declaraţii.0

Procurorii au arătat în rechizitoriu că Roşca ar fi primit 138.000 de lei de la un denunţător, condiţia fiind ca, din postura de şef al localei gălăţene (Parchetul de pe lângă Judecătorie, n.a.), Roşca să-l ajute în „rezolvarea” unei probleme pe care o avea la halda de zgură cu „concurenţa”, căreia i-a făcut un dosar penal. Mita primită pentru „ajutor” a fost mascată de vânzarea unui apartament, al cărui preţ real a fost de 162.000 de lei, dar în declaraţia de avere Roşca a trecut ca preţ al tranzacţiei suma de 300.000 de lei, arată procurorii DNA. Tot aceştia mai spun că falsul în declaraţii a pornit de la un apartament cumpărat de soţii Roşca de la Primăria Galaţi în martie 2008, arătând că nu deţine proprietăţi, deşi cei doi aveau două apartamente în Râmnicu Sărat. Locuinţa din Galaţi vândută de Costache Roşca denunţătorului i-a fost dată în chirie de Primărie şi era situată la celebrele V-uri, despre care s-a vehiculat mereu că ar fi fost date de mediul politic unor persoane care lucrau în poliţie şi magistratură. După ce a primit apartamentul în chirie, Roşca l-a cumpărat în martie de la Loconfort şi l-a vândut în octombrie, totul petrecându-se de-a lungul anului 2008.

Citit 2550 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2013 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.