În ţeapa de un milion de lei dată AJOFM Galaţi/ Curtea Supremă a respins cererea de suspendare a procesului

În ţeapa de un milion de lei dată AJOFM Galaţi/ Curtea Supremă a respins cererea de suspendare a procesului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Înalta Curte, Mihăiţă Oţelea, inculpat şi condamnat la patru ani şi jumătate de puşcărie pentru o ţeapă de un milion de lei dată AJOFM Galaţi, a făcut de curând o cerere de suspendare a procesului său penal. Se pare că motivele medicale ar fi stat la baza acestei solicitări. Judecătorii Curţii Supreme i-au respins cererea, dându-i un nou termen de judecată, pe 5 decembrie.
Acest dosar a apărut ca urmare a unei înşelăciuni de un million de lei comisă în dauna Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, în anul 2002. După mai bine de un deceniu, Tribunalul, Curtea de Apel şi acum instanţa supremă au decis sau vor decide soarta lui Oţelea. Omul a fost acuzat că, în baza unor proiecte de zeci de miliarde de lei vechi, iniţiate în parteneriat cu AJOFM Galaţi, ar fi produs o gaură considerabilă instituţiei publice, care acum este şi parte civilă în proces. Proiectele au fost făcute de societatea Social Trade, condusă la începutul anilor 2000 de soţia lui Oţelea, iar unul dintre acestea a avut o valoare de peste 50 de miliarde de lei vechi. De-a lungul vremii, condamnatul de acum a vorbit cu anchetatorii, dându-le varianta sa asupra acestei infracţiuni de care  este acuzat. Prin ceea ce a spus şi a rămas consemnat la dosarul acestei cauze a implicat întreaga conducere de atunci a AJOFM - Manon Cristoloveanu, Carmen Tofan, Elena Pălimaru - care la rândul lor au fost chemate de procurori să dea declaraţii. Oţelea a spus că proiectele le-a câştigat cu ajutorul directoarelor, către care ar fi plecat bijuterii din aur şi argint, dar şi bani, în jur de 70.000 de euro. Omul a declarat că în iulie 2002 a fost contactat de angajaţii AJOFM din cadrul Biroului de Măsuri Active, care i-ar fi explicat că există fonduri ce trebuie cheltuite până la finele anului pentru persoanele din mediul rural care căutau un loc de muncă, iar el trebuia să facă proiecte de consiliere pentru acestea. Din 2002 şi până în 2008, când dosarul a ajuns în instanţă, toate unităţile de parchet şi structurile speciale l-au avut pe masa de lucru. Parchetele simple, fostul Parchet Naţional Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Poliţia au făcut audieri peste audieri, pentru ca dosarul să ajungă într-un final la instanţă cu un singur inculpat, dar cu aproape 200 de martori, printre care s-au numărat şi fostele directoare de la AJOFM, precum şi foşti primari de localităţi în care s-ar fi desfăşurat proiectul. Deocamdată, pentru Oţelea au decis două instanţe că trebuie să facă puşcărie şi să achite paguba de 1.065.698,46 de lei către AJOFM. Rămâne de văzut care va fi şi poziţia Curţii Supreme în acest caz.

Citit 3639 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 14:08

4 comentarii

 • postat de serban
  Marți, 12 Noiembrie 2013 12:45
  5.13.235.***
  Am de recuperat din 2009 o taxa de 500 ron de la Social Trade.Bineinteles ca au refuzat constant sa mi-i dea.Am platit inceperea unui curs si,din motive de sanatate nu am putut sa urmez cursurile.Mi-au propus sa le mai dau 150 ron,ca sa imi dea lucrarea de la examenul final(in conditiile in care nu fusesem o ora la cursuri!!!).Le-am zis ca vreau doar taxa inapoi,nu sa dau alti bani ca sa imi dea ele o diploma aiurea.Nu am primit nici un sfant...
  2
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 12 Noiembrie 2013 11:06
  5.13.130.***
  In prezent sunt aceleasi tepe ca si cu Solidaritatea Sanitara!
  Astia fura bani europeni, organizeaza cursuri fictive de 4-14zile si 200 de Ron scazand timpul pierdut si drumul esti in pierdere, la sfarsit iti da o diploma de participare sau merit, in care specifica mic mic (personal am vazut una la un prieten) citez: "acest curs nu reprezinta o calificare" deci =ZERO pentru angajatori... de parca ar conta! DESI SCRIE MINISTERUL MUNCII PE ELE! Mana in mana cu statul fura... concluzie DOVEDITA... IN ROMANIA STATUL ESTE PRINCIPALUL SI CEL MAI MARE MAFIOT!
  1
  7
  Raportează
 • postat de jiji
  Marți, 12 Noiembrie 2013 10:56
  91.208.234.***
  Bah nesimtitule, cum iti permiti mah sa arunci cu hândel in doamna Manon Emilia Cristoloveanu (atentie, Manon Emilia Cristoloveanu nu Emilia Manon Cristoloveanu sau doar Manon Cristoloveanu). Pai e o doamna mah puscariasule. A fost ca o mama celor de la AJOFM si acum e mai ceva ca o mama celor de la DGASPC mah nesimtitule! Ce daca a luat si ea o spaguta mica...Daca e salariile mici si vilele mari nu trebuia si ea sa se descurce cumva?
  4
  8
  Raportează
 • postat de Cata nerusinare!
  Marți, 12 Noiembrie 2013 08:11
  5.13.130.***
  Iata cu ce se ocupa Social Trade! "Proiecte de consilere pentru persoanele din mediul rural care cautau locuri de munca" bla bla, bla! Cata nerusinare! Un mod facil de a fura bani. Asa ca la proiectele POSDRU.
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.