Înalta Curte a decis: "Dosarul Aviasan" se va judeca deocamdată la Galaţi

Înalta Curte a decis: "Dosarul Aviasan" se va judeca deocamdată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte a decis marţi seara că dosarul "Aviasan" va rămâne, deocamdată, să se judece la Galaţi. Cererea de strămutare a acestui proces penal a fost făcută de Mihail Boldea. Pentru a putea judeca strămutarea, magistraţii ar fi trebuit să suspende procesul de la Galaţi, dar Înalta Curte a respins această solicitare şi a decis că asupra strămutării vor lua o decizie abia pe 14 ianuarie 2014. Asta înseamnă că judecătorii Curţii de Apel vor avea „dosarul Aviasan” pe masa de lucru cel puţin până în ianuarie 2014.

Cazul "Aviasan" a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi este istoria penală a modului în care circa 40 de hectare aflate în folosinţa comunei Vânători au ajuns în mâinile unor indivizi despre care procurorii afirmă că au folosit acte false. DNA susţine că "afacerea" a început în anul 2000 şi s-a finalizat în 2007, când în baza unei decizii judecătoreşti, dată pe un act fals, zecile de hectare ale Aviasan au ajuns proprietatea privată a unei firme. Procurorii au stabilit că Mihail Boldea este cel care a făcut falsul ce a stat la temelia deciziei judecătoreşti din primăvara lui 2007.

Deocamdată, pentru modul în care terenul a trecut în proprietate privată, DNA i-a trimis în judecată pe fostul parlamentar, pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi, Costache Roşca, pe afaceriştii Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, dar şi pe Ionel Mihăilă. În acest dosar, Consiliul Local Vânători s-a constituit parte civilă.

Nu trebuie uitat nici faptul că procurorii gălăţeni mai au în lucru un dosar legat de acest subiect. Ei au motivat că încă nu au finalizat cercetările asupra unor parlamentari, notari, foşti sau actuali şefi de instituţii, astfel că dosarul respectiv a fost disjuns.

Citit 1807 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.