Expertul din dosarul lui Cadar, trimis în judecată pentru fals

Expertul din dosarul lui Cadar, trimis în judecată pentru fals
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Robert Cadar a mai primit vineri, 6 decembrie, încă 30 de zile de arest preventiv. Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel. Cum, de la momentul încarcerării sale şi până acum, Cadar nu a atacat niciodată deciziile judecătorilor de a fi arestat, rămâne de văzut dacă o va face acum.

La ultimul termen de judecată, martorii propuşi de apărătorii lui Cadar au refuzat să mai vină în instanţă, din cauză că le este teamă să nu fie acuzaţi de Parchet de mărturie mincinoasă, aşa cum s-a mai întâmplat cu o persoană chemată să depună declaraţii în favoarea lui Cadar.

Interesant este şi faptul că Institutul de Medicină Legală (IML) a decis că trebuie să-şi refacă propria expertiză medicală. Avocaţii lui Dan Robert Cadar au cerut în nenumărate rânduri efectuarea unei noi expertize. Iniţial, procurorul s-a împotrivit, dar apărarea a invocat că în dosar mai există o „notă expertală”, întocmită de un expert clujean, care are concluzii contradictorii celei făcute de IML. Potrivit normelor, dacă într-un dosar există două acte cu concluzii contradictorii, se impune un aviz din partea IML. La ultimul termen de judecată, adresa IML a venit cu o concluzie laconică: „având în vedere documentele, recomandăm întocmirea unei noi expertize”. Pentru asta însă, inculpatul trebuie dus la Bucureşti, pentru a fi reexaminat. Deşi termenul următor s-a fixat pentru 9 ianuarie 2014, este puţin probabil ca întreaga operaţiune să fie gata până atunci.

Un alt aspect interesant, care nu are neapărat legătură cu acest caz, este faptul că anul acesta, în mai, medicul clujean Dan Mucichescu, care a făcut expertiza în cazul crimei comise de Cadar, a fost trimis în judecată pentru că ar fi falsificat expertiza într-un proces extrem de mediatizat. „Dosarul pisica” este cel al unui cetăţean din Cluj, Radu Vaida, care a ieşit într-o seară împreună cu fiul său, ca să caute un pui de pisică. Poliţiştii de la BCCO l-au luat la bătaie, confundându-l cu un proxenet pe care-l căutau. Expertul Dan Mucichescu trebuia să stabilească dacă ruptura de claviculă a apărut ca urmare a agresiunii sau era de dată mai veche. Procurorii clujeni susţin că acesta ar fi folosit două radiografii care nu erau ale lui Vaida şi l-au trimis în judecată pe medic.

Revenind însă la „dosarul Cadar”, rămâne de văzut ce se va întâmpla în 2014. Reamintim că Dan Cadar şi-a ucis iubita în bătaie, iar acum este acuzat de omor deosebit de grav.

Citit 2392 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.