Încă o amânare în cazul tentativei de omor asupra a doi poliţişti gălăţeni

Încă o amânare în cazul tentativei de omor asupra a doi poliţişti gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul a amânat pentru 22 aprilie luarea unei decizii în dosarul lui Vasile Ciochină. Acesta este cel care a urcat la volanul unei maşini fără să aibă permis de conducere. Întâmplarea a făcut ca, în acea zi, poliţia să facă filtre în judeţ pentru că evadaseră doi deţinuţi, astfel încât Ciochină a dat nas în nas cu mai mulţi poliţişti, care i-au semnalizat să se oprească. Pentru că abia se eliberase din puşcărie şi risca să ajungă înapoi după gratii, Vasile Ciochină a fugit cu maşina cu care-şi plimba iubita. Vestea că un individ a fugit cu maşina din faţa poliţiştilor s-a răspândit iute printre oamenii legii, care au încercat să oprească goana. Rezultatul a fost că Vasile Ciochină a spart barajul făcut de ei, a rănit doi poliţişti şi a avariat mai multe maşini ale Inspectoratului de Poliţie.

Iniţial, Constantin Davidescu s-a prezentat la Poliţie, spunând că el este cel care a făcut accidentul. Martorii, majoritatea poliţişti, aveau însă alte descrieri ale şoferului. Din aproape în aproape s-a ajuns la Ciochină, care a fost arestat pentru tentativă de omor, Davidescu fiind acuzat de favorizarea infractorului.

La un moment dat, prin avocaţi, Ciochină a făcut o cerere de strămutare a procesului său. Avocaţii au invocat faptul că victimele sunt poliţişti, martorii asemenea, partea vătămată este Inspectoratul de Poliţie şi, pentru a elimina orice suspiciune că procesul nu ar fi judecat corect, ar fi mai bine ca judecata să se facă în alt oraş. Curtea de Apel a respins însă cererea.

Acum, Tribunalul a ajuns în faza în care trebuie să dea o decizie, dar până la acest moment avem trei amânări. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la termenul din cursul acestei săptămâni.

Citit 1147 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.