Trei ani cu SUSPENDARE, pentru tentativă de OMOR

Trei ani cu SUSPENDARE, pentru tentativă de OMOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Geta Rusu este o tânără din Cudalbi, acuzată de tentativă de omor şi care de curând a fost pusă în libertate, în ciuda a ceea ce a făcut.

La finele anului trecut, Lucică I., un prieten al concubinului ei, a venit în vizită. În casă locuiau şi copiii femei, iar după câteva pahare de băutură, Lucică I. ar fi avut un comportament urât vizavi de copila ei, în vârstă de zece ani. Când a văzut că omul nu încetează, femeia furioasă a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat în spate. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde medicii i-au salvat viaţa, dar femeia a fost arestată şi cercetată pentru tentativă de omor.

În ianuarie 2014, Geta Rusu a fost trimisă în judecată în stare de arest, procurorii reţinându-i scuza provocării, lucru care a atârnat mult în luarea unei decizii. După mai bine de jumătate de an de procese, Tribunalul a decis să o condamne la trei ani cu suspendare, după ce inculpata a ales să-şi recunoască fapta aşa cum au prezentat-o anchetatorii, un alt lucru care potrivit regulilor penale atrage o diminuare cu o treime a condamnării. Tot Tribunalul a stipulat ca inculpata să fie pusă în libertate, lucru care s-a şi întâmplat. Femeia are de plătit spitalizarea victimei, 4.630,02 de lei, dar şi cheltuieli judiciare în cuantum de 1.000 de lei. Partea vătămată nu a cerut nicio despăgubire, de altfel nici nu s-a prezentat vreodată în faţa instanţei pentru a-şi exprima eventuale pretenţii.

La acest moment, Parchetul a contestat decizia Tribunalului, iar Curtea de Apel a stabilit ca primul termen să se desfăşoare pe 8 octombrie. Curtea este ultima cale de atac, astfel că oricare ar fi decizia sa, ea va fi definitivă în acest dosar.

CITEŞTE ŞI: Primul arest la domiciliu din Galaţi, într-un dosar de tentativă de omor

Citit 2507 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 18:07

2 comentarii

 • postat de Marius Stanica
  Marți, 15 Iulie 2014 11:15
  213.218.53.***
  Merita sa moara acel animal Lucică I. pentru ca era doar un alcoolic imputit cu intentii pedofile !!
  Si sa ii mai platesti si spitalizarea unui asemenea animal !!
  0
  5
  Raportează
 • postat de x
  Marți, 15 Iulie 2014 11:09
  89.136.3.***
  De data asta niste judecatori au gindit in "litera si SPIRITUL legii": betivul s-a legat de fata inculpatei/vinovatei/condamnatei.
  Pacat ca procurorii nu gindesc la fel, avind in fata lor O MAMA.
  PS. Probabil, daca mama era vreo ruda de-a lor, imediat "demonstrau" ca era in legitima aparare!
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.