Primul arest la domiciliu din Galaţi, într-un dosar de tentativă de omor

Primul arest la domiciliu din Galaţi, într-un dosar de tentativă de omor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a dispus prima arestare la domiciliul inculpaţilor, dar facem precizarea că decizia este supusă contestaţiei la Curtea de Apel şi va intra în vigoare la momentul expirării mandatelor de arestare a celor doi, adică miercuri. Parchetul a contestat deja decizia şi rămâne de văzut dacă magistraţii Curţii o vor schimba sau nu.

Grigore Sava şi Paul Sava sunt din localitatea Tudor Vladimirescu, acolo unde vor trebui să fie supravegheaţi de poliţişti la domiciliu. Ei sunt acuzaţi de tentativă de omor, violare de domiciliu, loviri şi alte violenţe. Ancheta în acest caz nu este finalizată, iar măsura dată de magistraţi a fost luată în cameră de consiliu şi nu în şedinţă publică.

Potrivit procurorilor, scandalul a izbucnit, pe 27 martie, între membri ai familiei Sava şi Tudorel Bălăucă. Cei din familia Sava l-ar fi sunat pe Grigore Sava, care l-a rândul său l-ar fi apelat pe Paul Sava. Toţi s-ar fi deplasat acasă la Bălăucă, unde a izbucnit alt scandal, care s-ar fi lăsat cu două victime, Bălăucă şi Ionel Gheţău. După ce au auzit strigăte în curte, mama lui Bălăucă şi Ionel Gheţău au ieşit la uşă. Gheţău a fost atacat cu bâtele, iar în acest moment se află în comă de gradul patru, fiind internat într-un spital din Târgu Mureş. Bălăucă are şi el până acum 35 de zile de îngrijiri medicale.

Aceasta este prima cauză penală în care judecătorii gălăţeni au dispus arestul la domiciliu, iar inculpaţii au două obligaţii majore: să se prezinte în faţa procurorului şi a judecătorului ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice cu persoanele vătămate, cu membrii familiei lor şi nici cu martorii. Dacă încalcă aceste obligaţii, cei doi riscă să ajungă după gratii.

Citit 3433 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.