Dosarul MITEI LA BACALAUREAT, din amânare în amânare

Dosarul MITEI LA BACALAUREAT, din amânare în amânare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) legat de examenul de bacalaureat din 2010 a fost amânat până pe 21 octombrie. Procesul se judecă la Înalta Curte, unde va fi ultima cale de atac.

În 2011, nu mai puţin de 17 inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii gălăţeni ai DNA. Profesori, elevi şi un avocat din Galaţi au fost deferiţi justiţiei pentru că au dat mită, respectiv, au primit, pentru ca dascălii să-i ajute pe tinerii examinaţi să treacă de rigorile concursului.

Procesul a fost trimis la Curtea de Apel din Capitală, pentru că unul dintre inculpaţi este avocat în Baroul Bucureşti. Anul trecut, în octombrie, instanţa a finalizat dosarul prin condamnări cu suspendare sau amenzi penale, iar DNA a atacat decizia.

Interesant este că inculpaţii au de plătit o sumă mai mare pentru cercetarea penală şi cea judecătorească, peste 150.000 de lei, decât cei 12.400 de lei, care trebuie confiscaţi de la cei găsiţi vinovaţi de luare de mită.

Dosarul a ajuns la Curtea Supremă anul trecut, în noiembrie, şi de atunci a avut parte doar de amânări, în condiţiile în care la prima instanţă a stat mai bine de doi ani.

CITEŞTE ŞI: DOSARELE PENALE ce vor deschide "stagiunea" DNA din septembrie

Citit 1824 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 14:48

1 comentariu

 • postat de jajaga
  Miercuri, 17 Septembrie 2014 16:22
  5.13.221.***
  Daca se da pe repede inainte...s-a judecat in graba.....etc subiect de presa, mare, daca dureaza de ce ? la ICA a durat cam 10 ani cu totul...Gogule te grabesti sau faci presiuni pe judecatori.....eu daca as fi magistrat implicat te-as ZMOTOCI putin, asa cum comenta una la art cu sexul oral, acum cam 2 luni
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.