DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Tribunalul Vrancea va judeca dosarul de corupţie al lui Gheorghe Bunea Stancu

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Tribunalul Vrancea va judeca dosarul de corupţie al lui Gheorghe Bunea Stancu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Vrancea a fost instanţa desemnată de Curtea de Apel Galaţi pentru a judeca dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu. Decizia Curţii dată astăzi, 19 septembrie 2014, este definitivă. Procurorii DNA au solicitat magistraţilor gălăţeni să indice o altă instanţă la care să fie trimis rechizitoriul atunci când cercetarea penală se va finaliza.

Cu alte cuvinte, atâta vreme cât ancheta este în derulare la DNA Galaţi, toate cererile, de prelungire de arest la domiciliu şi nu numai, se vor înregistra la Tribunalul Galaţi cu cale de atac la Curtea de Apel, dar, în eventualitatea în care inculpaţii vor fi trimişi în judecată, Tribunalul Vrancea îi va lua în primire. Interesant este că pe parcursul judecăţii, la instanţa vrânceană, o eventuală contestaţie a deciziilor ce vor fi luate de magistraţi se va judeca la Galaţi, la Curtea de Apel.

Un motiv pentru care DNA Galaţi a solicitat strămutarea acestei cauze este dat şi de faptul că unul dintre avocaţii inculpaţilor are drept colegă de cabinet pe sora unei judecătoare de la Curtea de Apel. Aceasta din urmă a şi soluţionat contestaţiile din acest dosar. De altfel, a şi fost recuzată la unul dintre termene. Cererea, făcută de procurorii DNA, a fost respinsă atunci de magistraţii Curţii.

Reamintim că şeful suspendat al Consiliului Judeţului Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este anchetat de cei de la DNA Galaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Mai exact, procurorii îi reproşează că în perioada 2009 – 2010 a dat contracte pe bani publici unor societăţi agreate de el. Alături de Bunea mai sunt anchetaţi Florin Mija şi Nicolae Moisiu. La momentul izbucnirii scandalului public, în august, în afară de aceştia mai erau nominalizate încă zece persoane care aveau atunci doar calitatea de suspect. Rămâne de văzut când va fi trimis dosarul la Tribunalul Vrancea şi cu câţi inculpaţi.

CITEŞTE ŞI: CORUPŢIA a UNIT Galaţiul cu Brăila/ Pe urmele anchetei DNA în cazul Bunea Stancu

 

 

Citit 1857 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.