Avocata Angelica Jalbă - CONDAMNATĂ la doi ani cu suspendare, pierzându-şi dreptul de a profesa

Avocata Angelica Jalbă - CONDAMNATĂ la doi ani cu suspendare, pierzându-şi dreptul de a profesa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă


Doi ani cu suspendare şi pierderea dreptului de a mai exercita profesia în baza căreia a comis infracţiunile pentru care a fost condamnată, aceasta este decizia Curţii de Apel în dosarul avocatei Angelica Jalbă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea Supremă, dar este prima sentinţă dată unui dintre cei trei avocaţi suspendaţi din Barou, pe motiv că au probleme cu legea penală. Pe lângă Angelica Jalbă, mai au dosare penale pe rolul instanţelor avocaţii Mihail Boldea şi Mihaela Bolboceanu.

Trimisă în judecată pentru fals şi uz de fals

Anul trecut, avocata suspendată a fost trimisă în judecată de procurorii Curţii, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Imediat, conducerea Baroului Galaţi a suspendat-o din profesie.

Anchetatorii au acuzat-o că ar fi profitat de încrederea unor clienţi şi ar fi emis nişte împuterniciri avocaţiale în care ar fi spus că a încheiat contracte cu diverşi indivizi doar pentru a i se facilita întâlnirea cu ei în Penitenciar. De asemenea, procurorii au mai acuzat-o că nu a trecut în contabilitate toate operaţiunile pe care le-a făcut în calitate de avocat şi că a luat bani de la reprezentantul unei firme, cu promisiunea că-i va ataca o decizie a Curţii de Arbitraj nefavorabilă acestuia. Drept urmare i-a încasat 2.000 de lei, însă nu i-a făcut acţiunea în timp util şi a încercat să acopere asta. În această încercare ar fi xerocopiat două recipise poştale, trecând menţiunea „conform cu originalul”. Ştiind că înscrisurile sunt false le-ar fi depus totuşi la două instanţe: Judecătorie şi Tribunal, mai arată procurorii.

Daune de peste 50.000 de lei

Unul dintre clienţii de la care a plecat acest dosar de înşelăciune este Nicu Chiriac, fost angajat al Penitenciarului şi unul dintre cei acuzaţi de uciderea în bătaie a deţinutului Sandu Constantin. Urmare a sentinţei date de Curtea de Apel, Angelica Jalbă trebuie să achite despăgubiri civile, către cei pe care i-a prejudiciat, în cuantum de peste 28.000 de lei. De asemenea, către Geanina C., parte vătămată în acest dosar, are de plătit 5.100 de euro, în vreme ce cheltuielile cu judecata îi vor mai scoate din buzunar încă 1.000 de lei. În total se adună peste 50.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Procurorii au năvălit în barou / Trei avocaţi suspendaţi pentru că au dosare penale

Citit 3793 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.