Criminalul Cadar a dat PRIMA DECLARAŢIE în instanţă: "A fost viaţa mea, n-am vrut s-o omor"

Criminalul Cadar a dat PRIMA DECLARAŢIE în instanţă: "A fost viaţa mea, n-am vrut s-o omor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dosarul celui acuzat de uciderea iubitei sale a fost amânat pentru realizarea altor expertize


Crima săvârşită de gălăţeanul Dan Cadar în iulie 2012 a rămas în memoria publică atât prin violenţa de neimaginat prin care s-a produs fapta (victima, Clara Drăgoi, în vârstă de 18 ani, a fost bătută până când şi-a dat ultima suflare), cât şi prin aceea că ucigaşul este fiul unui important om politic din Galaţi.

La doi ani de la acest omor, Cadar a dat pentru prima dată o declaraţie în instanţă, iar avocatul lui a cerut şi a obţinut audierea a doi martori (dintre care unul este chiar tatăl inculpatului), precum şi un supliment de expertiză ce trebuie făcut de Serviciul de Medicină Legală Galaţi.

În afară de avocatul părinţilor tinerei ucise, nimeni nu s-a împotrivit acestei solicitări. Deşi încă nu a dat în scris obiectivele pe care le doreşte atinse cu această nouă expertiză, avocatul a spus în sală despre ce este vorba. „Nu este vorba de faptă, pe care el a recunoscut-o şi o regretă, este vorba de încadrarea juridică”, a explicat apărătorul. Conjunctura admiterii acestor solicitări a făcut ca dosarul, pe care toată lumea îl vedea finalizat la termenul din 23 septembrie, să ajungă pe masa de lucru a altui magistrat. Cel care a făcut întreaga cercetare judecătorească a plecat la o altă instanţă. De asemenea, şi Parchetul a avut un reprezentant nou.

Interesant este că acest dosar are o întreagă istorie şi cu expertizele. Cea toxicologică a dispărut de la dosar. Cele medicale, ce atestau discernământul inculpatului, au fost reluate, pentru că aveau concluzii contradictorii. Ultima astfel de expertiză, solicitată tot de reprezentanţii lui Cadar, a fost aşteptată să ajungă în instanţă nu mai puţin de cinci luni. Odată sosită, nu numai că a atestat că Dan Cadar a avut discernământ când a comis crima, ci şi că are un comportament simulat, manifestând indiferenţă faţă de victimă.

Dispariţia expertizei toxicologice a dus la un dosar penal pentru o faptă rămasă deocamdată cu autor necunoscut.

Cu dosar penal s-a ales iniţial şi una dintre tinerele care au participat la discuţiile violente dintre Clara şi Dan, care şi-a schimbat mărturia. Pe 23 septembrie, însă, judecătorul a precizat că a sosit o adresă de la Parchet prin care martora respectivă a fost scoasă de sub urmărirea penală.

 

Cea pe care a ucis-o în bătaie era "viaţa lui"

 

În prima sa declaraţie, Cadar a spus că nu-şi mai aduce aminte de nicio mărturie pe care ar fi dat-o la poliţie, imediat după omor. A precizat că se afla atât sub influenţa calmantelor pe care le-ar fi luat când a văzut-o pe Clara moartă, cât şi a alcoolului şi etnobotanicelor pe care le consuma frecvent.

A recunoscut că, în trecut, lua substanţe şi deţinea şi un lanţ de „magazine de vise”, astfel cunoscând-o pe Clara, consumatoare şi ea. Cadar a susţinut că întreaga istorie din vara lui 2012 a pornit de la gelozia fetei, care a băut alcool şi a fumat etnobotanice, aşa cum a făcut şi el.

S-au certat, s-au bătut, dar asta făceau tot timpul, cu pauze de o săptămână. Au mers la grătar, unde au băut din nou şi au consumat substanţe şi iar s-au certat. Au venit acasă şi s-au bătut din nou. Fata ar fi plecat la spital cu prietena lor comună, apoi s-ar fi întors în timp ce el dormea şi, pe întunericul din cameră, a început să-l bată cu tubul din plastic al aspiratorului. Sub imperiul şocului, el susţine că a lovit-o cu piciorul şi fata s-a prăvălit pe scări. A aprins lumina şi a văzut-o. Ar fi întrebat-o dacă este bine şi ea l-ar fi înjurat, de unde a concluzionat că era bine. A văzut-o făcând curat, şi-a spus că totul este bine, apoi dimineaţă a strigat-o şi pentru că nu a răspuns, a mers să vadă ce face. A găsit-o moartă, s-a speriat şi a fugit acasă la tatăl său, care i-a dat calmante şi a chemat salvarea.

El a mai recunoscut că este direct răspunzător de moartea fetei, că regretă ce a făcut, că a fost „viaţa lui” şi că se iubeau „cu bune şi rele”.

A vrut să transmită un mesaj şi familie îndoliate, dar a fost oprit de judecător, care a spus că-i va da voie la finalul procesului să facă asta. Aflată în sală, una dintre rudele fetei moarte a trântit printre dinţi un: „Poate s-o găsi unu’ acolo să te facă bucăţi, aşa cum ai făcut-o tu pe Clara!”.

Cât va mai dura acest proces la prima instanţă, doar meandrele justiţiei o ştiu. Cert este că următoarea întâlnire va fi pe 17 octombrie, când se va discuta despre prelungirea mandatului lui Cadar.

CITEŞTE ŞI: Din dosarul pentru crimă a lui Dan Cadar s-a furat expertiza toxicologică

Citit 6928 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.