Procesul de CORUPŢIE al lui Bunea Stancu, AMÂNAT

Procesul de CORUPŢIE al lui Bunea Stancu, AMÂNAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul de corupţie al lui Gheorghe Bunea Stancu s-a amânat pentru 23 ianuarie 2015. Fostul şef al Consiliului Judeţului Brăila a fost trimis în judecată de DNA Galaţi pentru un prejudiciu de circa trei milioane de lei.

El şi alţi 18 inculpaţi au fost acuzaţi de procurori că în urma unor licitaţii „cu dedicaţie” ar fi dat lucrări pe bani publici unor firme agreate de fostul şef al CJ Brăila. O simplă privire asupra contractelor derulate de CJ Brăila în 2009-2010 având ca obiect asfaltarea drumurilor judeţene şi de reabilitare a unor spitale aduce în prim plan cinci documente de acest gen. În iulie 2010, CJ Brăila a preluat în administrare Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Obstretrică-Ginecologie. După numai o lună de la preluare, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a încheiat contractul 138/04.08.2010, pentru „lucrări de reabilitare, amenajare şi modernizare spaţii medicale la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila”. Valoarea contractului era de 63.284 de lei fără TVA.

La scurt timp, a  fost încheiat contractul  nr. 259/17.11.2010, în valoare de 38.685 lei, între CJ şi firma Concivia, care îi aparţine lui Bunea Stancu. Contractul viza lucrări suplimentare la Spitalul de Pneumoftiziologie. După toate lucrările de reabilitare, clădirea în care se află acest spital a fost revendicată.

Şi la Spitalul de Obstretrică şi Ginecologie Brăila s-au făcut lucrări de reabilitare. Au fost încheiate nu mai puţin de trei contracte pentru lucrări suplimentare, după ce CJ Brăila a încheiat cu Concivia SA contractul nr 47/24.03.2010, în valoare de 535.361 lei, pentru „Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila”.

Pentru asfaltarea drumurilor firma care din 2007 a tot câştigat contracte pe bani publici în judeţul Brăila este SC Tancrad SA Galaţi. În 2010, societatea a câştigat un proiect important, de 30 de milioane de euro, pentru reabilitarea unui bulevard din oraşul vecin.

Citeşte şi: Directorii FIRMELOR GĂLĂŢENE Tancrad şi Concivia, CERCETAŢI în dosarul lui Bunea Stancu

 

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Ianuarie 2015 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.