Panetta, CONDAMNAT la şase ani de ÎNCHISOARE

Panetta, CONDAMNAT la şase ani de ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai bine de un an de procese, Isidoro Panetta a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru contrabandă cu ţigări. Acuzat de contrabandă cu tutun şi de falsificare de valori străine, Panetta a fost condamnat de Tribunal la şase ani de puşcărie, iar ceilalţi doi inculpaţi, judecaţi alături de el, Ion şi Georgeta Nistor, au primit câte trei ani de carceră. Decizia nu este definitivă şi vine după doi ani de la izbucnirea acestui scandal cu iz penal.

În februarie 2013, Panetta a fost reţinut şi dus la arestare de procurorii gălăţeni ai DIICOT, care-l acuzau de contrabandă de ţigări şi de faptul că ar fi falsificat valută. Instanţele gălăţene au decis atunci arestarea sa, după care Panetta a fost trimis în judecată alături de alţi opt inculpaţi, în octombrie 2013. Şase dintre aceştia au ales să-şi recunoască faptele aşa cum au fost prezentate de procurori în rechizitoriu, motiv pentru care s-au ales cu pedepse modice, rămase deja definitive.

Isidoro Panetta, Ion Nistor şi Georgeta Nistor au ales calea unui proces obişnuit, cu martori şi probe în apărare, la final alegându-se toţi cu pedepse pe care trebuie să le execute. Tribunalul a mai dispus ca inculpaţii să achite, alături de ceilalţi şase, prejudiciul de 635.100 de lei şi cheltuielile de judecată, care se ridică doar pentru cei trei la câte 3.000 de lei. Pentru că decizia nu este definitivă, Tribunalul le-a păstrat celor trei controlul judiciar, până când Curtea de Apel va da sentinţa finală.

Panetta a fost mai întâi protagonistul unui scandal iscat de demolarea pizzeriei Da’Isi, din centrul oraşului. În toamna lui 2011, ca urmare a unei decizii judecătoreşti definitive, Primăria Galaţi a trecut la demolarea imobilului în care Panetta îşi avea afacerea. Întreaga operaţiune s-a derulat sub ochii presei, pentru că Panetta s-a baricadat în clădire, de unde a fost scos pe sus de mascaţii Poliţiei Locale. Acesta a şi fost motivul pentru care dosarul său de contrabandă a rămas în atenţia presei.


CITEŞTE ŞI: Sentinţă definitivă în dosarul "fabricii de ţigări": Condamnaţii revin în penitenciar

Citit 1676 ori Ultima modificare Duminică, 15 Februarie 2015 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.