27 de ani de ÎNCHISOARE, după ce şi-a UCIS IUBITA în bătaie
Foto: Foto arhivă

27 de ani de ÎNCHISOARE, după ce şi-a UCIS IUBITA în bătaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce şi-a ucis iubita în bătaie, Dan Cadar a primit, în urma a aproape trei ani de procese, 27 de ani de detenţie, urmând să achite daune materiale şi morale de peste un milion de lei. Condamnarea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel, dar se înscrie în rândul sentinţelor grele date de Tribunalul Galaţi. O amintim aici numai pe cea dată în cazul asasinării taximetristului Valentin Andrieş. Cei doi criminali ai acestuia s-au ales cu detenţie pe viaţă din partea Tribunalului, dar Curtea Supremă a păstrat condamnarea doar pentru unul dintre inculpaţi, celălalt primind, în final, 28 de ani de închisoare.

Reamintim că, în august 2012, Dan Cadar, fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, şi-a ucis în bătaie iubita. Anchetatorii aveau să descindă la scena crimei, găsind-o pe fată într-o baltă de sânge şi cu lovituri pe tot corpul, fotografiile aflate la dosar fiind mai mult decât elocvente. Dan Cadar a fost acuzat atunci de omor deosebit de grav şi trimis în judecată. Atât anchetatorii, cât şi inculpatul au arătat că asasinatul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool şi etnobotanice. Cert este că, din 2012 şi până acum, dosarul acestei crime a stat doar la Tribunal, beneficiind de mai multe expertize medicale, dar şi de termene peste termene, date pentru sosirea acestora.

Ultimul din magistraţii care au intrat să judece dosarul a decis ca inculpatul să primească 25 de ani de detenţie, la care a adăugat o altă condamnare definitivă, de doi ani, pe care Cadar o avea pentru "operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive". De aici au rezultat cei 27 de ani de închisoare. Instanţa l-a mai obligat pe Cadar să urmeze un tratament medical până ce se va însănătoşi. De asemenea, Cadar trebuie să achite familiei iubitei sale, Clara Drăgoi, daune morale de un milion de lei, daune materiale de 40.000 de lei, precum şi cheltuieli judiciare de 5.000 de lei.


CITEŞTE ŞI: Prima declaraţie a lui Dan Cadar în instanţă: "A fost viaţa mea, n-am vrut s-o omor"

Citit 5288 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2015 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.