Şeful ANI, REŢINUT pentru ABUZ ÎN SERVICIU, legat de RETROCEDĂRI ILEGALE. Prejudiciul - 75 de MILIOANE DE EURO
Foto: Foto: bzi.ro

Şeful ANI, REŢINUT pentru ABUZ ÎN SERVICIU, legat de RETROCEDĂRI ILEGALE. Prejudiciul - 75 de MILIOANE DE EURO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate,Horia Georgescu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei, relatează MEDIAFAX.

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate a fost dus la DNA luni dimineaţă, cu mandat de aducere, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) privind retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate. La scurt timp după Georgescu, la DNA a fost adus cu mandat şi deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu, vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, se arată pe MEDIAFAX.ro.

Conform surselor citate de MEDIAFAX, Curtea de Conturi a făcut un control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru a verifica modul în care au fost utilizate fondurile alocate pentru plata despăgubirilor, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor. În unei decizii din octombrie 2013 a Curţii de Conturi s-a dispus ANRP reevaluarea dosarelor în care s-au acordat despăgubiri în perioada 2009-2011.

Conform digi24.ro, prejudiciul adus statului se ridică la 75 de milioane de euro.

Citit 1346 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.