Dominican, acuzat că a distrus limuzine de sute de mii de euro pe Faleză

Dominican, acuzat că a distrus limuzine de sute de mii de euro pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

* Mai mulţi posesori de limuzine s-au luat cu mâinile de cap, duminică seara, după ce un individ le-a zgâriat maşinile parcate la Elice * Acuzat este un cetăţean dominican care stă fără forme legale în oraş


Incidentul care i-a indignat pe mai mulţi deţinători de maşini de lux şi care cu siguranţă le va scoate bani grei din buzunare pentru reparaţii a avut loc duminică seara, la o oră la care faleza era plină de oameni. Nu apucase încă se să întunece, când vreo şapte maşini staţionate în apropiere de Elice au fost luate la rând de un individ ce nu stătea prea bine pe picioare, şi „marcate” adânc cu un obiect pe care acesta îl avea în mână.

„Venea beat pe lângă maşini şi l-am văzut că se clătina. Am observat mişcarea din mână şi abia când a ajuns la maşina mea ne-am concentrat şi am văzut că a dat în forţă, adânc. Atunci ne-am dus şi am văzut că toate maşinile din zonă erau zgâriate. Era o maşină de delivery pizza, un Logan, un Volkswagen Golf, Mercedesul unui prieten, de 150.000 de euro, un alt Mercedes, ultimul tip CLS”, ne-a povestit Traian Cernamoritz, al cărui BMW seria 3 Coupe se numără printre maşinile zgâriate.

Individul pe care şoferii susţin că l-au văzut zgâriind intenţionat maşinile a fost reţinut de câţiva martori până la sosirea poliţiştilor. Bărbatul, un cetăţean dominican în vârstă de 38 de ani, a fost dus la Secţia 1.

„Bărbatul a fost dus la secţie, unde s-a întocmit dosar penal pentru distrugere. Urmează să se stabilească dacă persoana este vinovată de avarierea maşinilor precum şi cuantumul exact al prejudiciului”, a precizat cms. şef Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi.

Unele voci din rândul celor care au asistat la întreaga scenă susţin că bărbatul ar fi vrut să se răzbune pentru o altercaţie avută cu puţin timp înainte, cu nişte agenţi de pază, după ce ar fi provocat un scandal în centrul oraşului.

Proprietarii limuzinelor avariate nu ştiu deocamdată la cât se ridică cu exactitate valoarea pagubelor, dar cei mai mulţi vor trebui să suporte din buzunar reparaţiile care nu par a fi nici pe departe ieftine.

„A mea e Coupe şi trebuie vopsită în mare parte toată. Băiatul cu CLS-ul are vopsea preferenţială, îl costă cel puţin 3.000 de euro”, adaugă Traian Cernamoritz.

Străin tolerat în România

Şansele de a-şi recupera prejudiciul de la cel acuzat de distrugere sunt destul de mici. Potrivit informaţilor furnizate de Serviciul Imigrări Galaţi, cetăţeanul dominican se află pe teritoriul României de patru ani, având un copil cu o gălăţeancă, iar în ultima vreme nu avea nici forme legale de şedere, şi, implicit, nici loc de muncă.

„Cetăţeanul dominican a fost solicitant de azil, iar acum e tolerat pe teritoriul ţării datorită faptului că are un copil minor cetăţean român. Acest fapt nu permite expulzarea sa şi implică doar punerea în legalitate, aspect care se va materializa în cursul acestei săptămâni”, ne-a declarat insp. pr. Ciprian Şimu, şeful Serviciului Imigrări Galaţi.

Citit 8650 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.