Un AVOCAT a fost ÎMPUŞCAT de un INTERLOP din Galaţi

Un AVOCAT a fost ÎMPUŞCAT de un INTERLOP din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Bătaia dintre două găşti, una din Galaţi şi o alta din Focşani, a fost aplanată cu ajutorul intervenţiei forţelor speciale * Unul dintre protagoniştii scandalului a fost liberat condiţionat în urmă cu trei ani


O altercaţie violentă, în care s-au tras focuri de armă şi au fost, se pare, puse la bătaie săbii şi cuţite, a avut loc în noaptea de duminică spre luni la o cârciumă din Focşani. Localul, cunoscut sub numele de Live Music Pub, a fost scena unde s-au confruntat două grupuri de tineri, unul din Galaţi şi un altul din Focşani. Totul ar fi pornit, potrivit unor surse, de la dedicaţiile muzicale date de trei focşăneni aflaţi în local care nu ar fi fost pe placul gălăţenilor aflaţi la altă masă. Alte voci susţin că bătaia ar fi pornit de la o fată prezentă la masa gălăţenilor şi care ar fi fost acostată cam dur de un focşănean. Oricare ar fi fost conjunctura, anchetatorii susţin că spiritele s-au încins rapid între gaşcă gălăţenilor printre care se afla şi Laurenţiu Iacoblev (31 ani), nume cunoscut în lumea interlopă din Galaţi, şi cea a focşănenilor, printre care se afla şi avocatul Viorel Boştiog, fiul unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Primele indicii, făcute publice de cei care acum cercetează cazul, arată că Iacoblev ar fi dat tonul altercaţiilor fizice ce au urmat, după ce a trăs câteva focuri cu un pistol cu bile pe care îl avea asupra lui şi care l-au avut drept ţintă pe avocatul focşănean. A urmat o bătaie generală cu săbii, cuţite şi pumni, cei care au dat şi care au încasat fiind deopotrivă, din ambele tabere. După ce spiritele au fost calmate de jandarmi şi poliţişti de la trupele speciale, mai mulţi tineri, în frunte cu Viorel Boştiog, au ajuns la spital. Avocatul ar fi fost cel mai grav rănit, el fiind diagnosticat, potrivit medicilor citaţi de www.jurnaldevrancea.ro, cu „traumatism cranian, traumatism lombar stâng, plagă împuşcată nesângerândă, traumatism al toracelui şi al mâinii drepte”. La spital a mai ajuns şi un alt vrâncean cu o plagă tăiată, o tânără de 19 ani, dar şi câţiva membri ai grupului de gălăţeni.

Conform anchetatorilor, gălăţenii consideraţi agresori sunt Laurenţiu Iacoblev, Florin Sovejeanu (20 de ani), Simion Hristache (45 de ani), Gabriel Cosma (26 de ani), Marian Apăunei (23 de ani) şi Ciprian Manolache (26 de ani). Victimele agresiunii sunt focşănenii Ilie Ciocănel (42 ani), Costică Budacea (45 ani) şi Viorel Boştiog (36 ani). Poliţia Vrancea a deschis un dosar penal pentru tulburarea liniştii publice, încăierare şi uz de armă neletală.

Iacoblev, în pauză de puşcărie

O nouă eventuală condamnare i-ar putea pune capăt perioadei de libertate a lui Laurenţiu Iacoblev, cunoscut în Galaţi sub numele de „Lali”. Alături de fratele său, Bogdan, Lali face parte din pătura „underground” a Galaţiului, isprăvile sângeroase din trecut soldate cu scandaluri, răniţi şi chiar morţi în care a fost implicat fiind de notorietate şi atrâgându-i nu doar faima de „băiat periculos din Micro 17”, dar şi câteva condamnări penale. Din seria de fapte pentru care a fost cercetat şi judecat de-a lungul vremii, din care nu au lipsit tulburarea liniştii publice, distrugere şi omor calificat, Iacoblev a încasat cea mai grea pedeapsă în 2008, pentru omor. Avea de executat şapte ani pentru această faptă la care care s-a adăugat o „coadă” de doi ani pentru altă faptă, judecătorii decizând să îl trimită după gratii pentru nouă ani. În 2012, după o încercare eşuată de a obţine eliberarea condiţionată, Iacoblev a avut câştig de cauză în instanţă şi a ieşit din Penitenciar înainte de termen. Alături de fratele său, Bogdan, Laurenţiu Iacoblev a fost considerat unul dintre liderii grupării care controlau zona Pieţei din Micro 17, apreciindu-se că erau locotenenţii lui Marian Ivan şi, la un moment dat, al lui Neluţu Enache, cel care l-a ucis în vara lui 2008 pe capul lumii interlope gălăţene.

Citit 38527 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.