Aproape 60 de ȘOFERI au rămas FĂRĂ PERMISE la Galaţi, în câteva zile

Aproape 60 de ȘOFERI au rămas FĂRĂ PERMISE la Galaţi, în câteva zile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

59 este numărul conducătorilor auto care s-au văzut, în câteva minute, fără permisul de conducere, după ce au fost depistaţi în trafic încălcând regulile de circulaţie. Punerea în pericol a siguranţei circulaţiei i-a costat pe aceştia nu doar reţinerea carnetului, dar şi amenzi, cele mai multe fiind date pentru viteză, dar şi pentru lipsa centurii de siguranţă, ori pentru că nu au dat prioritate vehiculelor sau pietonilor.

"În săptămâna 29 februarie - 6 martie, au fost aplicate în total 1.108 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Codului Rutier. Dintre acestea, 340 au fost pentru depăşirea limitei de viteză, 201 pentru lipsa centurii de siguranţă, 21 pentru neacordare de prioritate şi 12 pentru folosirea telefonului mobil", se arată în situaţia Serviciului de Poliţie Rutieră Galaţi.

Nici pietonii nu au scăpat prea uşor, 162 fiind amendaţi pentru că au traversat prin locuri nepermise.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în intervalul amintit este de aproape 220.000 de lei.

Când abaterile devin penale

Prea multe pahare de alcool sau lipsa permisului de conducere le-a adus mai multor şoferi dosare penale, aceştia riscându-şi nu doar libertatea, dar şi posibilitatea de a mai conduce prea curând. Patru persoane care s-au urcat la volan fără carnet şi au fost depistate în trafic sunt cercetate pentru conducere fără permis, şase şoferi sunt cercetaţi penal pentru exces de alcool, iar unul pentru că, deşi a fost "mirosit", nu a vrut cu niciun chip să dea probe biologice pentru a se stabili câtă băutură a consumat înainte de a porni la drum.

Citit 3287 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2016 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.