Top Meat Food SRL îşi închide porţile

Top Meat Food SRL îşi închide porţile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Societatea va rămâne sub lupa DNA-ului şi a DSV-ului * Soarta angajaţilor este în mâna soţiei lui Neculai Dumitru *

Top Meat Food SRL urma să fie închisă ieri, după ce dispozitivul hotărârii Tribunalului fusese comunicat către Registrul Comerţului şi Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţă a Alimentelor (DSVSA), chiar dacă decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Facem precizarea că Top Meat Food SRL este parte a Grupului de firme Albo, dar numai aceasta avea autorizaţie să fabrice şi să comercializeze produse alimentare şi numai aceasta merge spre închidere.

Cum suspendarea activităţii unei societăţi ca urmare a acuzaţiilor care i-au fost aduse reprezintă o premieră, am luat legătura cu procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Serviciul Teritorial Galaţi, Gheorghe Ivan.

Acesta ne-a explicat paşii care trebuie urmaţi: Tribunalul trimite decizia spre Registrul Comerţului, unde este înregistrată firma, precum şi DSVSA-ului, care i-a dat autorizaţia sanitar-veterinară în baza căreia a fabricat şi a comercializat produse alimentare, după care se trece la închidere.

Reamintim că Dumitru (FOTO) este arestat, alături de Viorel Gheorghiţă, fostul şef al DSV, acuzat de fapte de corupţie, şantaj şi abuz în serviciu. Dumitru este acuzat de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi falsificare de produse, iar firma sa este prima din ţară învinuită şi închisă.

CITEŞTE ŞI  Firma Top Meat Food, închisă de procurorii DNA. Neculai Dumitru a fost arestat

Comunicarea deciziei, urmată de închiderea firmei

Societatea îşi închide porţile timp de 60 de zile, cu posibilitatea ca judecătorii să prelungească această măsură, la cererea DNA-ului. Trebuie luat în calcul şi faptul că magistraţii Curţii ar putea să decidă altfel decât Tribunalul, atunci când vor judeca recursul, dar asta rămâne de văzut.

„După ce instituţiile acestea primesc dispozitivul deciziei judecătoreşti, trebuie să-l comunice societăţii, care-şi va închide 60 de zile fabrica şi magazinele. Marţi, la ora 11.00, Tribunalul a trimis încheierea de şedinţă spre aceste instituţii. Din momentul acesta, DSVSA-ul trebuie să-i ridice autorizaţia. Pe tot parcursul suspendării, DSVSA-ul şi DNA-ul vor urmări ca decizia judecătorească să fie respectată”, ne-a declarat procurorul şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

Ce se va întâmpla cu angajaţii?

Vinerea trecută, în instanţă, avocatul lui Dumitru Neculai susţinea că firma are 120 de angajaţi şi familiile acestora vor rămâne, în aceste condiţii, fără siguranţa „pachetului cu produse pe care-l duc acasă la fiecare sfârşit de săptămână”.

Detalii despre ceea ce s-ar putea întâmpla cu salariaţii firmei căreia i s-a suspendat activitatea, din punct de vedere al relaţiilor de muncă, ne-a oferit directorul-executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea.

„Nu ştim încă ce se va întâmpla în acest caz. Există unele menţiuni în noul Cod al Muncii, la articolul 52. S-ar putea apela la posibilitatea suspendării contractului de muncă al angajaţilor la iniţiativa angajatorului, cu plata a 75 la sută din salariul de bază. Asta, în condiţia în care există cineva în firmă care să aibă puterea legală de a aplica procedura sau în cazul în care administratorul a lăsat astfel de dispoziţii în perioada în care legea îi permitea încă să o facă”, a declarat Ionel Petrea. (Gabriel Kolbay)

Facem precizarea că tot în instanţă s-a vorbit despre faptul că patronul firmei a demisionat din funcţia de administrator, lăsând-o în locul său pe soţie.

Citit 3625 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.