Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram, unificate într-un singur serviciu

Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram, unificate într-un singur serviciu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Facebook Messenger, WhatsApp şi mesageria privată din Instagram urmează să fie unificate sub o singură umbrelă de mesagerie Facebook, conform New York Times, citat de site-ul go4it.

Publicaţia americană are informaţii oferite chiar de către angajaţi Facebook care au dezvăluit sub anonimat că Mark Zuckerberg a cerut reconfigurarea tuturor serviciilor de mesagerie pe care compania le deţine pentru a putea comunica între ele, permiţând utilizatorilor să comunice indiferent dacă au conturi sau nu pe celelalte servicii.

Conform articolului de pe New York Times, toate cele trei servicii de mesagerie vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie. Aceasta va permite fiecărei aplicaţii în parte să trimită mesaje către celelalte două, utilizatorii putând rămâne în aplicaţia lor preferată în timp ce trimit mesaje, fotografii sau clipuri video către cunoscuţi. Zuckerberg consideră că această mişcare va permite astfel simplificarea modului de utilizare al aplicaţiilor de mesagerie. Desigur, acest proces nu va fi simplu şi nici nu va fi implementat foarte curând.

Această mişcare confirmă de asemenea şi motivele pentru care fondatorii Instagram şi WhatsApp au preferat să plece în ultimii câţiva ani. Facebook a promis la momentul achiziţiei acestor servicii independenţă completă, însă această perioadă de „lună de miere” pare să se termine. 

Noua iniţiativă pare însă să sugereze că în cazul unui alt eveniment de genul „Cambridge Analytica”, datele utilizatorilor vor putea fi „furate” de pe mai multe servicii simultan.

Dintre toate serviciile de mesagerie de la Facebook, doar WhatsApp oferă criptare pe mesaje implicit şi stochează cele mai puţine date despre utilizatori.

Citit 8336 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.