Huawei scade comenzile de smartphone-uri

Huawei scade comenzile de smartphone-uri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Huawei începe să câştige câteva mici lupte, însă războiul economic dintre SUA şi China în care este prinsă compania încă nu s-a terminat. Se pare că cererea pentru dispozitivele Huawei a scăzut destul de mult în ultimele săptămâni, iar acum producătorul chinez începe să limiteze producţia anumitor modele. Conform unor informaţii publicate de South China Morning Post, Foxconn, unul dintre partenerii principali pentru asamblarea telefoanelor Huawei, a micşorat producţia unor modele şi a oprit complet alte linii de producţie.

Foxconn este o companie taiwaneză, responsabilă pentru asamblarea multor dispozitive electronice de la diverşi parteneri. Compania produce în fabricile sale iPhone-uri, smartphone-uri Nokia, Xiaomi şi multe dintre dispozitivele mobile Huawei. Întrucât Huawei este momentan într-o situaţie incertă, compania a decis să limiteze producţia anumitor modele şi să oprească complet dezvoltarea pentru altele, care sunt deja suficiente în stoc pentru a acoperi cererea la nivel mondial.

Compania chineză a fost inclusă pe "Entity List" de către guvernul american, o listă de companii "riscante", care necesită aprobare explicită din partea autorităţilor pentru a putea lucra cu parteneri din SUA. Astfel, companii precum Google, Microsoft, Qualcomm, ARM şi multe altele nu vor mai putea oferi hardware şi software celor de la Huawei. Întrucât o sistare bruscă a parteneriatelor ar fi devastatoare pentru companie, SUA a acordat o amânare de trei luni, până în august, a acestui embargou.

În urma veştilor, cererea pentru dispozitivele Huawei a scăzut la nivel mondial, iar compania ia acum acţiunile necesare pentru a nu produce stocuri prea mari.

Sursa: go4it.ro

Citit 772 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro