DuckDuckGo nu mai este atât de sigur

DuckDuckGo nu mai este atât de sigur
Sursa foto: andro4all.com
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Browserul DuckDuckGo, axat pe confidenţialitate, permite în mod intenţionat trackerele Microsoft pe site-uri terţe, datorită unui acord între cele două companii. Trackerele sunt taguri (etichete) pe paginile web care colectează informaţii despre obiceiurile şi preferinţele online ale unui utilizator.

Printr-un algoritm, acestea se transformă în cookie-uri care sunt stocate în browserele web. Acestea sunt urmărite de site-uri web pentru a înţelege mai bine comportamentul utilizatorilor. DuckDuckGo este un motor de căutare care se mândreşte cu confidenţialitatea şi spune că nu îţi urmăreşte căutările sau comportamentul în timpul căutărilor. De asemenea, în loc să construiască profiluri de utilizator pentru a afişa reclame bazate pe interese, DuckDuckGo va folosi reclame contextuale de la parteneri, cum ar fi Ads by Microsoft.

În timp ce DuckDuckGo nu stochează niciun identificator personal al căutărilor tale, reclamele Microsoft pot urmări adresa ta IP şi alte informaţii atunci când dai click pe un link publicitar, dar informaţia nu este asociată cu un profil de publicitate al utilizatorului. DuckDuckGo spune despre browser-ul web că este centrat pe confidenţialitate pentru iOS şi Android, că dispune de multe funcţii de confidenţialitate, inclusiv criptarea HTTPS permanentă, blocarea cookie-urilor de la terţe părţi şi blocarea trackerelor.

În timp ce efectua un audit de securitate al browserului de confidenţialitate DuckDuckGo, cercetătorul de securitate Zach Edwards a descoperit că, în timp ce browserul blochează trackerele Google şi Facebook, a permis trackerelor Microsoft să continue să ruleze.

Teste ulterioare realizate de Zach au arătat că DuckDuckGo a permis trackerele legate de domeniile bing.com şi linkedin.com, blocând, în acelaşi timp, toate celelalte trackere. Ca răspuns la afirmaţiile lui Edwards pe acest subiect, CEO-ul şi fondatorul DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, a confirmat că browserul DuckDuckGo permite în mod intenţionat urmărirea utilizatorilor pe diverse site-uri de către Microsoft.

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.