PAMFLET. Combinaţii de zile mari la Galaţi

PAMFLET. Combinaţii de zile mari la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Astăzi nu putem vorbi despre un singur subiect sau despre un singur personaj pentru simplul motiv că am avut parte de o săptămână plină de evenimente demne de pamflet. Urmează, aşadar, ştirile săptămânii trecute, redactate într-un stil puţin altfel.

Proaspăt trezit din hibernare, Victor Paul Dobre denunţă vânzarea Sidex către Mittal

Victor Paul Dobre ia atitudine în legătură cu iminenta vânzare a Combinatului Siderurgic Galaţi. Proaspăt trezit din hibernare, deputatul PNL de Galaţi, a sărit ca ars când a aflat că se pregăteşte vânzarea colosului siderurgic. „Nu se poate aşa ceva. Statul român negociază în secret vânzarea Sidex către Mittal Steel. Aceste negocieri trebuie să se poarte public, pentru că este vorba despre soarta a 28.000 de angajaţi care lucrează pe platforma siderurgică. Aceşti oameni trebuie să ştie care va fi soarta lor după preluarea combinatului de către Lakshmi Mittal”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Victor Paul Dobre. După ce presa i-a atras atenţia deputatului PNL că platforma siderurgică este deja în proprietatea lui Mittal, iar acesta caută să o vândă mai departe, Victor Paul Dobre a devenit şi mai vehement: „Eram sigur! Parcă văd că Mittal o să dea 50 de milioane de dolari pe combinat şi o să-l vândă cu 500 de milioane. Aşa sunt străinii, fac comerţ: cumpără ieftin şi vând apoi scump”.

Sindicaliştii, în culmea fericirii: „Pe fundul lui Bruno Ribo n-a mai rămas niciun loc nepupat”

Sindicaliştii din ArcelorMittal Galaţi sunt cei mai fericiţi de când au aflat de iminenta vânzare a combinatului. Sătui să negocieze salarii cu acelaşi dos de câţiva ani încoace, reprezentanţii salariaţilor caută funduri noi cărora să se prefacă a cere majorări salariale. „Bine că pleacă Bruno Ribo. Aţi văzut ce funduleţ mic are? Noi cum să ne descurcăm cu el an de an? După negocierile din primul an am terminat tot ce aveam de făcut, nu mai rămăsese niciun centimetru nepupat pe fundul lui Bruno Ribo. Vă daţi seama ce coşmar am trăit în ultimii ani? Să fim obligaţi să facem acelaşi lucru an de an... Cumplit!”, a declarat Georgel Dospinescu, şeful sindicatului Siderurgistul AMG-it.

Opoziţia vrea naţionalizarea Combinatului: „Să avem şi noi ce vinde în 2020”

PNL şi USR vor ca statul român să cumpere acţiunile de la Combinatul Siderurgic Galaţi de la ArcelorMittal. Deşi propunerea vine ca o măsură preventivă, adică să nu-l vândă Mittal cui vrea el, surse politice afirmă că planul opoziţiei este altul. „Decât să-l vândă Mittal, mai bine îl vindem noi, când venim la guvernare. Că dacă îl vinde Mittal direct, nu mai e rost de o chiftea când ajungem la putere, în 2020”, susţin într-un glas reprezentanţii opoziţiei.

Combrinat Ahmetov

Alte ştiri importante din Galaţi

* Italianul care a preluat concesiunea pentru Plaja Dunărea are nevoie de răgaz suplimentar: „Durează până când construim apeductele”, susţine Mohammad Kermani.

* Şpaga de 500 de euro luată marţi de directorul APDM e nimica toată: săptămâna trecută a pretins şi primit două borcane de zacuscă de macrou şi trei scrumbii de Dunăre afumate.

* Bombe neexplodate descoperite una după alta: miercuri, geniştii au fost chemaţi să dezamorseze un bax cu apă plată abandonat suspect la marginea Cudalbiului. „Atâta apă putea să ucidă un sat întreg”, spune Mitică Păhărel, cudălbean.

* Picu Apostol Roman vrea să participe şi el la alegerile de la Uniunea Scriitorilor din Galaţi. „Ca să nu îmi limitez şansele la o treime, îmi voi schimba numele: Picu Apostol Beletristică”, susţine Picu.

* Oficialii Oţelului Galaţi au actualizat obiectivul echipei de fotbal după ce l-au votat pe Ionuţ Lupescu la şefia FRF: „L-am votat pe Lupescu, dar a ieşit Răzvan Burleanu, astfel că sperăm să promovăm în 2022”, au recunoscut surse din cadrul clubului gălăţean.

Membru şpAGA

Rinat Ahmetov nu vrea Combinatul

Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, care se declarase iniţial interesat de cumpărarea ArcelorMittal Galaţi, s-a sucit: nu mai vrea Combinatul de la Galaţi. „Eu am avut cele mai bune intenţii şi am venit la negocieri. Cei de la Galaţi m-au tratat cu dispreţ, au trimis la discuţii un muncitor în salopetă. Este o totală lipsă de respect, aşa că nu mă mai interesează Galaţiul”, a declarat Rinat Ahmetov.

Vânzare-Cumpătare

La Întâmplare de Submarin Cosorescu

Alde tăgârţă-s mulţi şi...(vorba aia,

spusă de-un vodă-ntr-un atunci, grozavă)...

nici nu-i alegi, îi iei la întâmplare,

toţi sunt umpluţi cu drojdie şi pleavă

din gene, din seminţe şi din lipsa

celor destoinici şapte ani de-acasă...

se năpustesc şi scuipă şi înjură:

dur făt-frumos şi strâmbă făt-frumoasă!

 

Alde tăgârţă-s mulţi...fac jucărele,

se dau specifici şi se dau în stambă...

păliţi de greblă, strâmbă drept maimuţe,

le dau pe boi cu ton de mala/gambă!

Aglutinaţi în şcoli de trândăvie,

bălăngănesc tăgârţa-n ritmuri scumpe,

freacă motanul, câinele şi menta,

şi lustruiesc frumos şi lung...tulumbe!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5332 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.