Tunisia, cinci locuri pe care nu trebuie să le ratezi

Tunisia, cinci locuri pe care nu trebuie să le ratezi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tunisia te duce cel mai probabil cu gândul la plaje străjuite de palmieri şi la zone de coastă amenajate la cele mai moderne standarde. În ciuda acestei imagini, ţara oferă mult mai mult decât copaci, dune de nisip şi plaje. Dacă păşeşti dincolo de zonele populare de pe coasta Mediteranei, ţi se va dezvălui o Tunisie mai puţin cunoscută, o ţară învăluită în mister, de care mulţi turişti nu ştiu că există. O călătorie mai departe de cărarea bătătorită poate reprezenta o opţiune interesantă pentru turiştii aflaţi în căutarea aventurii.

Oraşul Sfânt

Datând de mai bine de 700 de ani, oraşul sfânt Sidi Bou Saïd îţi oferă nenumărate motive de încântare. Străzile pietruite, casele cu faţade vopsite în alb şi ferestre albastre, precum şi florile cu un colorit aparte par desprinse dintr-o poveste din vremuri de mult apuse. Pentru o vacanţă liniştită, turiştii trebuie să ia în calcul venirea aici în extra-sezon, atunci când nu te loveşti la tot pasul de personaje bezmetice în pantaloni scurţi şi cu camerele foto atârnate de gât. După ce admiri priveliştile de vis ale Mediteranei, o plimbare în împrejurimi îţi oferă şansa de a aprecia mai bine ambianţa de vis, extrem de relaxantă. Nu este deloc întâmplător că această destinaţie serveşte drept sursă de inspiraţie pentru poeţi, scriitori, muzicieni şi artişti din toate domeniile!

Curmali şi izvoare

Irigată de mai bine de 200 de izvoare, Oaza Tozeur este una dintre cele mai frumoase atracţii din Africa de Nord-Est. Vegetaţia sa luxuriantă, stâncile şi cărările sale înguste acoperă o suprafaţă de mai bine de peste 400 de hectare, oferind vizitatorilor o evadare din peisajul plajelor supraaglomerate. Muzeul etnologic Dar Cherait le permite turiştilor să aprecieze viaţa socială locală. Înăuntru vei descoperi costume tradiţionale de nuntă şi petrecere, bijuterii vechi, vase din ceramică şi arme vechi.

Sare şi miraje

După o vizită în Tozeur, o oprire în Chott el Djerid este obligatorie. Nu multe privelişţi se compară cu cele oferite de reflecţiile magice de argint şi purpură, emise de pătura groasă de sare. În consecinţă, purtatul ochelarilor de soare nu este o idee prea rea. Mirajul ocazional nu este ceva neobişnuit în aceste locuri. Nu uită să iei cu tine aparatul foto: culorile se schimbă aici în diferite momente ale zilei, făcând că totul să fie cu adevărat spectaculos în aceste locuri.

Târgul de capre şi cămile

Aflat la marginea deşertului, Douz este locul în care poţi admira o cursă de cămile în deşertul Sahara. Până şi asfinţitul soarelui dincolo de linia orizontului, aflată în spatele dunelor de nisip, este un spectacol în sine. Turiştii care vor să socializeze cu localnicii trebuie să facă o vizită în această piaţă organizată săptămânal, frecventată de păstori nomazi, capre şi cămile. Altă atracţie este reprezentată de “Festivalul Internaţional al Saharei”, un eveniment la care se cânta muzică din folclorul tradiţional, se organizează nunţi, iar ogarii sunt trimişi la vânătoare, dincolo de dunele de nisip.

Pădurile şi lacurile

Există o parte a Tunisiei care câştigă tot mai mult în popularitate şi care este complet diferită de Tunisia turistică. Este vorba despre o zona aflată în nordul ţării, loc cunoscut sub numele de “Tunisia verde”, unde se află oraşul Tabarka. Binecuvântat de un climat mediteranean, peisajul de aici abundă în păduri şi lacuri magnifice.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 2430 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.