PAMFLET. Ce ne facem cu Opoziţia din Galaţi?

PAMFLET. Ce ne facem cu Opoziţia din Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O fi PSD aşa cum e (sau cum NU E PSD), dar nici cu Opoziţia nu ne e ruşine. Singurul motiv pentru care nu îi dăm prea mult la ziar, inclusiv la rubrica Pamflet, e că nu sunt la putere şi nu sunt vizibili. Că altfel, sunt şi prin ograda opozanţilor nişte specimene, care până şi lui Picu Apostol Roman i-ar stârni invidia.

Studiu: 2 la sută dintre paginile de Pamflet sunt dedicate Opoziţiei. Cam cât poate scoate Opoziţia la alegeri

Probabil mulţi s-au întrebat de ce ne tot luăm doar de pesedişti şi, în general, de cei aflaţi la putere. Păi se simplu. În primul rând, ei sunt în prim-plan, ei conduc destinele oraşului şi ale judeţului, ei fac politicile. Apoi, un alt fapt care nu e deloc de neglijat, e că din punct de vedere politic membrii opoziției reprezintă exact cât la sută din paginile de pamflet le sunt dedicate. Aproximativ 2 la sută. „E cantitate neglijabilă. Încercaţi acasă un experiment. Puneţi 20 de grame de zahăr într-un litru de apă, apoi beţi din produsul rezultat. Nici nu o să simţiţi că s-ar fi îndulcit apa în vreun fel”, a comentat analistul politic Dorel Curcudel.

Păi cum? Doar 2 la sută scoate Opoziţia la Galaţi? E o întrebare legitimă, care are un răspuns pe măsură de legitim. Are cuvântul din nou analistul Dorel Curcudel: „Opoziţia la Galaţi obţine doar 2 la sută pe propria simpatie şi încredere. Celelalte procente pe care le scoate la fiecare ciclu electoral vin din voturile anti-PSD. Aşadar, nu este vorba despre simpatia faţă de Opoziţie, ci despre antipatia faţă de PSD. E o nuanţă care trebuie înţeleasă”.

Clarvăzătorul Ion Ştefan se pune pe treabă în CJ: şi-a cumpărat un glob de cristal original

Penelistul Ion Ştefan nu se uită la bani când e vorba despre a face treabă în Consiliul Judeţului. Potrivit unor surse din partid, Ion Ştefan şi-a cumpărat recent un glob de cristal nou-nouţ, original, adus de-afară. „E deja panică la PSD pentru că Ion Ştefan poate să ştie în orice moment care va fi viitoarea mişcare strategică a consilierilor puterii. Cum să te baţi cu cineva care ştie viitorul şi mai ales cu o persoană care poate să dezlege vrăji, farmece şi blesteme? E ca şi cum te-ai bate direct cu Superman. Practic, nu ai nicio şansă. Ştie ce urmează să faci, să propui, să spui, aşa că mereu are pregătită o replică, un contraatac”, a explicat analistul politic Dorel Curcudel.

Contactat telefonic ca să ne confirme achiziţionarea globului de cristal, Ion Ştefan nici nu a mai aştepta să îl întrebăm ceva, că a şi început să recite din Arghezi: „Usca-s-ar izvoarele toate şi marea, / Şi stinge-s-ar soarele ca lumânarea, / Topească-se zarea ca scrumul. / Funungini, cenuşă, s-acopere drumul, / Să nu mai dea ploaie, şi vântul / Să zacă-mbrâncit cu pământul.”

Marea Libernare

Alte ştiri despre opozanţii politici ai puterii

* USR Galaţi nu va avea candidaţi pentru Consiliile Locale din judeţ pentru că toţi se tem să nu ia bătaie de la primarii PSD care vor câştiga alegerile.

* Proiectul lui Cătălin Cristache privind unificarea Opoziţiei a fost pus în stand-by pentru următoarele şase luni, până se externează şi Constantin Telegan.

* Victor Paul Dobre ar ieşi din bârlog să facă opoziţie, dar aşteaptă deocamdată să treacă scandalul ce pesta porcină, că nu se ştie niciodată când se întâlneşte cu vreun inspector de la autoritatea veterinară.

* Plan diabolic: Opoziţia din Galaţi vrea să infiltreze în PSD un om care să devină candidat la Primărie, pentru că e singura şansă să câştige alegerile locale din 2020.

* Când nu pot merge la şedinţele Consiliului Local, consilierii opoziţiei trimit în loc câte un căţel chihuahua şi nimeni nu se prinde de diferenţă.

* Nu vă îngrijoraţi: circ o să avem la Galaţi şi după alegerile locale din 2020, pentru că dacă Opoziţia va câştiga alegerile, Cătălin Cristache va fi pus pe locul lui Picu Roman.

Consiliul Coteţului

Marea şansă a Opoziţiei din Galaţi

Am putea avea un primar din partea altui partid decât PSD la Galaţi. Deşi mulţi nu cred în această ipoteză, ea e perfect plauzibilă dacă se va întâmpla un singur lucru: PSD să fie scos în afara legii. „Au mai fost discuţii pe tema asta, dar trebuie să recunoaştem că este nevoie de mult bulan. Dacă toate astrele s-ar alinia, atunci Opoziţia din Galaţi ar avea şanse reale să ajungă la Primărie. Nici aşa nu e sigur, dar şansele cresc”, a explicat analistul Dorel Curcudel.

Primatul Opoziţiei

Situaţie de Urgenţă de Submarin Cosorescu

Nişte maimuţoi cu şlapi şi cu papuci

răspândesc atâta putoare în autobuz, în magazin şi peste tot,

încât nici masca de gaze nu mai face faţă,

încât îţi vine să te-ntrebi ce fel de zigot

o fi purtat alde mă-sa în cloacă,

de au umplut patria cu atâtea rebuturi, cu atâta chilimoaţă,

cu atâtea şi atâtea mutre de bâtă şi ghioagă!

 

Aerul condiţionat fuge de rupe geamurile,

pereţii, uşile, pământul, cerul şi alte substantive nevinovate,

dacă nu face apoplexie, dacă nu pică lat,

dacă nu se găseşte o soluţie de stârpire – fără doar şi poate –

a cestor surse sufocante, dacă nu se spală cu sodă

şi nu se tratează cu flit scăfârliile din Palat,

adică din locul unde dorm alde Analfabet Vodă!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2574 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.