Ei cu tunurile şi artificiile, tot ei cu beneficiile. Revelionul aleșilor Galațiului. PAMFLET

Ei cu tunurile şi artificiile, tot ei cu beneficiile. Revelionul aleșilor Galațiului. PAMFLET
PSD Galați a avut numărătoare paralelă și de Revelion: când la PNL s-a făcut ora zero, la sediul de la Romarta Veche se pregăteau șampaniile pentru ora Moscovei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Politicienii care conduc orașul și județul au petrecut decent în noaptea dintre ani, cu toate că unii - și veți descoperi acest lucru în text - au cam exagerat. Ca orice român, veți spune. În schimb, opoziția gălățeană a serbat "pe opulență", cum se zice în popor, adică n-a ținut cont de faptul că plutește în aer o nouă criză economică.

Nici măcar un banc aluziv?

Asta înseamnă să fii responsabil, chiar dacă te poate lua de cap beția puterii. Petreci cu bun-simț Revelionul, adică nu-ți schimbi brusc atitudinea manifestată în cursul anului, iar municipiul de la Dunăre este un exemplu bun de urmat chiar și de către comunele care au intrat în Alianța Vestului. De pildă, primarul Ionuț Pucheanu n-a râs zgomotos în noaptea dintre 2018 și 2019, n-a povestit nici măcar un banc deocheat și a discutat studii de fezabilitate, la un pahar de șampanie, cu apropiații care-i sunt și angajați competenți în Primărie. Edilul-șef a fost de un calm angoasant. Ca fapt divers, șeful de la Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, a încercat să-l păcălească, dându-i de înțeles că în noul an nu va mai toaleta ca-n Occident spațiile verzi ale urbei, așa cum ne-a obișnuit, însă Pucheanu a rămas netulburat, semn că-și cunoaște profesioniștii din echipă.

„Mă-ta se”, nu mătase!

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a colindat cu plugușorul, dar nu prin județ, acolo unde se mai păstrează tradiția, ci în oraș, doar se apropie alegerile locale din 2020, prefectul Dorin Otrocol a fost văzut la brăgăria de pe Drumul de Centură și nici cu aleșii PSD+ALDE din Consiliul Local nu ne-a fost rușine. Aceștia au evitat să aprindă enervantele bombe de la doișpe noaptea: s-au justificat că le ajung artificiile și tunurile de peste an din ședințele ordinare. Excese culturale a făcut, în schimb, viceprimarul Picu Apostol Roman, acesta sunând de Revelion la numărul unic al Bibliotecii "V.A.Urechia" deoarece romanul "Mătase franceză" al scriitoarei Sandra Brown nu ar avea poze color. În plus, substantivul "mătase" reclamă utilizarea unei cratime după prima silabă și spațiu după a doua.

PNL, pe Skype cu Nicușor

De partea cealaltă a baricadei, liberalii locali și-au făcut literalmente de cap: bugetul pe 2019 al filialei a fost spart pe semințe și pariuri, au făcut schimb de timbre cu Gorghiu și Turcan, Poliția le-a bătut la ușă în virtutea unei reclamații venite din vecini, săgețile albastre ale lui George Stângă ascultând la refuz fostul imn al defunctului PD-L, apoi au bârfit pe Skype cu ultimul lor candidat cu șanse la Primărie, clujeanul prin adopție Nicușor Ciumacenco. Bairamul peneliștilor, cu spumant scump de la non-stop și salată de bouef fără bouef, s-a "tăiat" înainte de primul cucurigu din 2019, un membru de partid primind fotografii scandaloase cu veteranul Victor Paul Dobre în timp de dansa pinguinul la Revelionul Pensionarilor organizat de Primărie.

Cum s-a distrat USR Galați? Dar mai există?

Gerard Petardieu

Pamflet în versuri

Alde fleoarcă (despre cretă şi pix) de Submarin Cosorescu

Haşuraţi de mârşăvie, trec aiurea alde fleoarcă,

huruie de mărunţişuri, se dau mari, da-s mulţi şi mici,

stau în cârd cu sicofanţii, cu sperjurii, cu toţi goii,

cu experţii în grătare, în hip/hap şi-n bambilici!

Mamele îi sorb cu ochii, din balcoane, din principiu,

din prostie şi-ngâmfare, îi aplaudă cu sârg,

taţii le dau bani de fleacuri şi să-şi netezească mintea,

troncănind pe gang, pe scară, şi decibelind prin târg!

Târâie trei substantive inutile înspre şcoală:

telefonul şi rucsacul şi un fel de cap uşor...

să nu se scufunde, dacă... pică bacalaureatul...

ce povară-i şcoala, nene, pentru trendul dumnealor!

Duc tot felul de inscripţii şi reclame pe tricouri

ceşti păliţi de nulitate, de dambla, de moft, de chix...

toată şcoala, toată viaţa, ceşti specialişti în fleoarcă

nu au scris măcar o cretă şi n-au scris măcar un pix!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Gânduri pentru anul 2019

Adio, taxe și impozite!

* Revelioanele de stradă din ultimii ani s-au simplificat continuu la Galați: de la Michael Bolton și Sandra, s-a ajuns la Smiley, apoi la Grasu XXL și, în noaptea de 31 decembrie 2018, au fost bani doar pentru un DJ local și artificii. Dacă se vor păstra tendințele, Revelionul 2020 de la Dunărea de Jos va fi serbat la pachet cu Ziua Marinei.

* Poliţiştii locali atrag atenţia asupra faptului că cetăţenii municipiului trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea. Nu scrie nicăieri că trebuie să și ningă: nu ești văzut cu lopata în mână, direct amendă! E nevoie de cașcaval la bugetul local.

* Pensionarii care au ieșit de la miezul nopții din casă pentru a-și procura bilete la Revelionul organizat la Patinoarul Artificial vor fi scutiți de taxe și impozite. Nu acum, mai târziu. Fiecăruia dintre noi îi va veni rândul să scape la un moment dat de birurile planetei.

* ArcelorMittal Galați a anunțat că a încheiat Contractul Colectiv de Muncă pentru anii 2019 și 2020 cu sindicatul reprezentativ de pe platformă. În consecință, se spune în comunicat, va fi mărită poarta de ieșire din uzină, ca să-și poată scoate liniștiți combiniștii noile salarii.

Cașcaval Kilmer

Andreiana Juventus, somată de la Torino

Fundația Andreiana Juventus, care funcționează pe lângă Primăria Galați, a primit o somație din partea celebrului club de fotbal Juventus Torino. "După ce am organizat acel Bal de Caritate cu ocazia Centenarului Marii Uniri, subiect tratat în doi peri de presa gălățeană, am ajuns în media națională și cu Revelionul Pensionarilor, acolo unde am fost coorganizatori. Clubul din Torino susține că îi aducem un prejudiciu de imagine, așadar suntem obligați să ne schimbăm numele", ne-a declarat un angajat al fundației. Se aude că, în loc de Andreiana Juventus, i se va zice Iuliana Juventus.

Juventuse și Răceală

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3917 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.