Pamflet. Polițiștii care n-au coborât din mașină își explică gestul: Nu era copil de interlop

Pamflet. Polițiștii care n-au coborât din mașină își explică gestul: Nu era copil de interlop
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cei doi oameni ai legii deja sancționați aspru pentru lipsa de implicare în cazul fetei care susținea că este victima unui viol au vorbit pentru pagina de Pamflet a "Vieții libere". "„Se vedea de la o poștă că e din popor, n-am fi fost luați de-acasă, direct din somn, dacă i-ar fi dispărut vreunui greu al orașului cineva din familie?", se apără polițiștii.

Vor patrula per pedes

A trecut o săptămână de la apariția în media a imaginilor scandaloase cu minora din Galați, plină de sânge pe picioare, care pare să nu-i miște deloc pe doi polițiști aflați în trecere cu mașina de serviciu. Oamenii legii nu coboară din autoturism, ba chiar își văd de drum, ambulanța fiind chemată de cetățenii care au conștientizat gravitatea cazului.

Aceasta e povestea pe scurt, dar cu un toping care merită o atenție distinctă: reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au fost drastic sancționați. Au rămas fără mașina de patrulare și nu vor avea de ales: vor merge la picior prin cartiere pentru depistarea potențialelor focare de infracționalitate, bla-bla-bla. La o asemenea decizie din partea superiorilor nu ne așteptam, doar n-au ucis pe nimeni. Despre excesul de zel al conducerii Inspectoratului Județean de Poliție, alături, pe coloană.

De ce să-și bată cuie-n talpă?

Interesant de aflat a fost motivul cuplului în uniformă de a ignora suferința adolescentei, însă din nefericire n-am obținut o afirmație senzațională, ceva care să devină virală în social-media. Polițiștii au răspuns cu amabilitate la întrebările paginii de Pamflet, explicațiile lor fiind pertinente. "Ne-am uitat la ea, am văzut că are probleme, dar nu era de intervenit. Cine știe cu cine avea probleme, de ce să ne batem noi cuie în talpă? N-am avut nevoie de confruntarea chipului ei cu cele aflate în baza de date, era evident pentru oricine că e o fată fără cine știe ce spate. Sprijin, adică. Da, dacă vreți, se vedea de la o poștă că e din popor, ca să nu zic mai multe, că nu trebuie să jignim oamenii de pe stradă", a comentat răsuflând ușurată polițista imortalizată în dreapta conducătorului auto.

Era și muzică bună la radio

De partea cealaltă, agentul aflat la volan a pus punctul pe i: "Stimați ziariști, dacă acela era copil de interlop, era firesc să intervenim ca să-l scoatem din ghearele săracilor, care probabil ar fi avut diverse intenții diabolice în privinţa lui. Mi-am întrebat de trei ori colega, dar nici mie nu mi se părea că ar fi copilașul vreunui greu de greu din Galați. Oricum, am fi fost luați de -acasă, direct din somn, dacă le-ar fi dispărut cineva din familie, așa că nu era motiv de panică. N-am coborât din mașină și pentru că era o melodie frumoasă la radio în acel moment. Și au urmat și alte melodii frumoase, practic era un program ca lumea și ne simțeam foarte bine". Acestea fiind declarațiile, oricât de malițioși ne-am dori să fim, n-avem ce le reproșa celor doi.

Jennifer Interlopez

Au dat jos un kil în câteva zile!

* Polițiștii insensibili în cazul minorei din Galați au început deja patrularea la picior. Iar rezultatele sunt grozave, nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva: în câteva zile, cei doi au dat jos câte un kilogram.

* Evident, se face și piciorul frumos, cum ar comenta laicii de trotuar care nu cred în uniforme.

* Pe surse, doamna și domnul din mașina de serviciu s-au lipit la încă o sancțiune cel puțin la fel de draconică: în momentul în care au de lucru la birou, nu mai pot utiliza telecomanda. Închipuiți-vă cum e să te ridici mereu de pe scaun ca să schimbi canalul de la televizor. E cumplit.

* Se aude că le vor fi schimbate și telefoanele, dar nu vor primi aparate cu butoane, ca în deceniul trecut, ci câte un smartphone care se conectează mai greu pe Facebook.

* Categoric, vinovații pe care și sindicatul polițiștilor i-ar dori în afara sistemului, nu vor fi mutați la Rutieră. E mai greu să oprești participanții la trafic dacă ție nu-ți place să cobori din mașină.

* După luna octombrie, eroii acestui subiect vor reveni într-un autovehicul inscripționat, dar decapotat. Or meteorologii prevăd o toamnă ploioasă. Iarăși, măsuri punitive fără milă!

* Unghiile tăiate, batistuța albă și părinții chemați la ședință. I-a ferit sfântul și de acest set de hotărâri insuportabile.

Police în Țara Minunilor

Pe insulă scrie "Iese tot Pucheanu"

Insula pe care în 2018 o mână criminală a organizației PNL Galați scria "La naiba, PSD", acolo fiind ulterior arborat un banner pe care trona mesajul "Sex, drugs & păcănele", a ieşit din nou de sub apele Dunării. În mod neașteptat, literele săpate în nisipul de pe insulă compun anunțul "Iese tot Pucheanu", fiind cel mai probabil o referire la rezultatul alegerilor de anul viitor. Se aude că "lucrarea" le-ar aparține tot celor din Opoziție, care admit astfel că nu vor putea alinia la startul scrutinului un candidat care să-l poată învinge pe actualul primar.

Peninsultă

RECHIZITORIU de Submarin Cosorescu

Veţi să vă spun cine sunteţi.../ Gunoaielor cu Epoleţi ???

pun două puncte şi înşir/ ca să vă fie suvenir:

nişte Şnapani şi Mulţi tocmiţi/ pe banii celor umiliţi,

care-au crezut şi-ncă mai cred/ că n-aveţi creierul încet,

că sunteţi Vârf de Apărare,/ nu Impostori la drumul mare,

nu cioflingari de Curte Nouă,/ nu controlori de ştir şi ouă,

nu cinici care amendează/ vro bătrânică brânzăreasă

ori vro sărmană care vinde/ mărar şi prune şi colinde

ca să ajungă până mâine/ măcar, la umbra unui câine

şi mai aproape de mormântul/ pe care-l ştie (des)cântându-l !!!

În loc să-i adunaţi pe cei/ Păduchi din Frunte, strâmbi, mişei

şi vânzători de Neam şi Ţară,/ voi speriaţi o babă chioară, 

care cu-n fir de levănţică/ dată pe-un leu - vrea o ţârică

din viaţă ca s-o mai întindă/ că-(şi) are Sufletul prin tindă

şi i se zbate-n piept Coliva/ - nemernica, neproductiva,

cea care vă plăteşte Lenea/ legiferată de-alde Nenea:

golani tronaţi - fără sfială - / de Morga voastră Acefală !!!

Cu voi - Organelor de Cârpă - / se duce toată Ţara-n Râpă,

se duce Dracului Speranţa/ - fugiţi, închide-vi-s-ar Clanţa !!!

Taman aceşti Mărunţi sunteţi.../ Gunoaielor cu Epoleţi !!!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5092 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:49