Consiliul Local Galați votează un proiect scandalos. Iniţiativă Impozit pe concediul din Grecia (PAMFLET)

Consiliul Local Galați votează un proiect scandalos. Iniţiativă Impozit pe concediul din Grecia (PAMFLET)
Vei posta o asemenea imagine pe Facebook din concediul petrecut în Grecia? Vei achita încă o dată impozitul pe anul în curs
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu știu de unde să mai scoată bani, situația a ajuns la un nivel incredibil. Porniți, probabil, din cauza nenumăratelor ieșiri ale concitadinilor pe plajele din Elada, consilierii locali se răzbună: orice vacanță peste granițe te va face dator cu încă o contribuție la buget. Și, partea proastă, este că te vei da singur de gol.

„Până acum mergea doar la Lepșa”

Nu există gălățean care să nu plece pe timp de vară în Tassos sau Lefkada. În Grecia, în definitiv, adică la sărăcie, doar nu-și permite oricine huzureala de la Mamaia. S-or găsi și excepții, dar dacă le luăm prea în serios, ni se strică textul de față. De câte ori nu te-ai găsit cu vecinul de palier la o tavernă, fără să plănuiți în comun acest lucru? Te-a mai și obligat, văzându-te acolo, în stare de concediu, să comanzi, să pari mai înstărit decât el și cu adevărat pantagruelic. „Uite-l și pe ăsta, până mai ieri se ducea cu greu la Lepșa și Greșu, că mai mult nu-și permitea. Acum, ce să-ți zic, e în Elada, la nisip fin și fructe de mare”, cam asta gândește cunoștința ta de la oraș de care te împiedici în sejurul programat la mare distanță de casă. Căci, pe vremuri, asta însemna pentru mulți români vacanța la mare.

Ca să facă străzi și spitale

Probabil din cauza tupeului exacerbat al concitadinilor, doar și-ar fi putut plimba burțile și prosoapele și la plaja de peste Dunăre, câțiva membri ai Consiliului Local Galați au pus la punct un proiect-bombă. Și are mari șanse de a trece la următoarea ședință ordinară. Despre ce este vorba în acest act normativ? Orice localnic care merge în sezonul estival la greci va fi obligat să plătească impozit. “Va fi un impozit separat de cel pe care trebuie să-l plătească orice contribuabil al municipiului. Îi putem spune dublare de impozit, pentru că financiar cam pe aici se va ajunge. Oricum, nimeni nu se va putea plânge: îți permiți să pleci la o mie și ceva de kilometri de domiciliu? Înseamnă că ai destui bani ca să mai contribui o dată la bugetul local, ca să-ți facem străzi, școli și spitale”, a comentat sub protecția anonimatului unul dintre consilierii locali.

Rezistă cineva tentației?

Evident, l-am întrebat dacă oamenii nu vor putea totuși să eludeze legislația fiscală, scuzându-se că n-au fost în concediu de ani verzi. În acest sens, o vacanță „la negru”, chiar și la Marea Egee, pare soluția perfectă: nu există dovezi că ai cheltuit sume importante peste hotare, deci nu ești obligat să achiți năstrușnicul bir. „În teorie, aveți dreptate, nu putem sta lângă șezlongul fiecărui concitadin care pleacă pe o insulă, însă ne ajută enorm rețelele de socializare, în speță Facebook-ul. Credeți vreodată că se poate abține vreun gălățean când ajunge pe plajă, la greci sau la turci, să nu posteze ceva? Dacă nu e selfie, sigur e o farfurie de scoici, ceva, sau o limonadă, o halbă cu bere. Așadar, tot ei, drăgălașii, ne vor sprijini în acest sens. Cum am depistat check-in-ul, cum este trecut în registru și devine dator. Va primi înștiințare de plată, să fiți sigur de asta”, a adăugat reprezentantul municipalității.

Lefkada Marinescu

Pastel în versuri

Poftiţi la Maimuţe! (pastel asezonat) de Submarin Cosorescu

Poftiţi la maimuţe!...poftiţi la maimuţe!...

estimp, s-au făcut din belşug...şi v-am spus:

de la gât în jos, iată, sunt pline şi plinuţe...

şi sunt goale şi goluţe, iată, de la gât în sus!

Nu vă sfiiţi!...n-o mai faceţi pe cavalerii!...

pot fi duse cu banana, cu telefonul mobil,

cu limuzina şi cu vorba-n vacarmurile serii,

când intră-n de/cadenţă bombiţele fără fitil!

Veniţi cât mai mulţi!...în junglă este loc

pentru toată pleava şi puzderia...şi pentru

cei de la margine, bătuţi în cap de ne/noroc...

şi pentru cei mofturoşi, cu aere de centru!

Lăsaţi la naiba respectul!...nu mai are rost

în jungla modernă, năclăită de goi şi golani...

sărmanilor, voi nu ştiţi care-i preţul de cost...

năpustiţi-vă, maimuţoilor contemporani!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Taxă pe apa cu bule

* Cu cât deții mai multe aplicații în smartphone, cu atât vei fi pasibil de „dijmă”. Dacă vreuna dintre ele a fost instalată contracost, vei risca direct blocarea conturilor. În țara unde computerele funcţionează cu soft piratat, tu îți permiți să arunci banii pe programe de telefon? Ești avut, așadar vei susține bugetul local.

* Nu se va încumeta nimeni să-ți numere creveții din farfurie, atunci când te vei relaxa într-un sejur în străinătate, însă e bine să nu-i pui la încercare. Nici măcar o dată. Nu se știe cum va fi inventată o taxă pe densitatea de „shrimp” în paella.

* Apa cu bule achiziționată de la supermarket va deveni o țintă vie pentru commando-ul care caută să revitalizeze bugetul municipiului Galați. Nici apa „netedă” nu va fi ocolită, merită măcar o taxă modică: când aveți apă-gârlă la robinet, voi vă permiteți să luați la pet? Plătește contribuția și ai voie să faci ce dorești!

* Taxa pe aer este încă un proiect în studiu, nu se cunoaște modalitatea de contorizare, dar unii specialiști lucrează asiduu pentru găsirea formulei optime. Din nefericire, doar când vei rămâne fără aer, Doamne apără și păzește, ai putea spune că nu mai ești dator.

Solvabill Gates

Ziua sau ZUa Marinei?

Primăria municipiului Galați a cerut în 2019 o Zi a Marinei pe „mute”, cel puțin asta scrie în caietul de sarcini. Pentru prima dată, la Galați n-a mai cântat nimeni pe 15 august, existând în schimb alte activități desfășurate în weekend. Totuși, la Brăila a urcat pe scenă însăși Inna (foto), exact pe 15 august. A urcat pe scenă, n-am zis că a cântat, căci pentru asta i-ar trebui voce. Dar a existat ceva. De ce în orașul nostru nu s-a întâmplat nimic, în sfânta sărbătoare? Cel mai probabil din cauza manifestației Forza ZU, din luna mai, una costisitoare. Prin urmare, a ieșit doar ZUa Marinei.

Forza NU

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4607 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2019 00:17