Tocurile înalte îmbunătăţesc viaţa sexuală

Tocurile înalte îmbunătăţesc viaţa sexuală

Arsenal feminin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tocurile înalte nu ar trebui să lipsească din arsenalul feminin, nu atât pentru că le cresc femeilor încrederea în sine, cât mai ales datorită faptului că le îmbunătăţesc viaţa sexuală.

Mişcările trupului sunt mai feminine şi mai senzuale pe tocuri. Nu este de mirare că bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care poartă pantofi cu toc. Dar ei nu sunt singurii care au avantaje de pe urma acestei modei. Cu ceva vreme în urmă, magazinul online de lenjerie intimă Boux Avenue a realizat un sondaj din care reieşea că tocurile înalte sunt recomandate femeilor care se percep într-un mod negativ, din motiv că le cresc stima de sine. 80 la sută din femeile intervievate pentru acest studiu au spus că se simt instantaneu mai provocatoare, mai suple şi mai mulţumite de aspectul lor fizic atunci când încalţă o pereche de pantofi cu toc înalt. Încrederea în sine este o condiţie importantă pentru o viaţă sexuală împlinită. Femeile care au nemulţumiri cu privire la corpul lor şi care nu reuşesc să-şi depăşească temerile nu se pot bucura pe deplin de momentele de intimitate cu partenerul.

Tonifică musculatura pelvină

Încă un motiv pentru care pantofii cu toc nu ar trebui să lipsească din arsenalul feminin este acela că întăresc musculatura pelvină, care joacă un rol important pentru viaţa sexuală. Mersul pe tocuri are un efect similar exerciţiilor Kegel, recomandate pentru întărirea musculaturii planşeului pelvin. Plăcerea sexuală poate fi intensificată prin tonifierea acestor muşchi, iar purtarea unor pantofi cu toc îi contractă. Naşterea şi înaintarea în vârstă duc la pierderea tonusului musculaturii pelvine. Urologul italian Maria Cerutto, de la Universitatea din Verona, recomandă pantofii ca alternativă la aceste exerciţii.

Citit 1698 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2019 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.