Aloha din Hawaii

Aloha din Hawaii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Revelion, în vreme ce noi eram isterizaţi de Marguerita din Clejani, mămica dumneaei şi taraful aferent cu melodia „Aloha, Hawaii!”, câţiva gălăţeni sărbătoreau intrarea în noul an, cu şampanie, pe Sunset Beach, într-un golf din Honolulu.

Îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi faimoasele cămăşi înflorate în stil hawaian, gălăţenii s-au distrat româneşte chit că ora locală arăta 12 ziua.

Seara, îi aştepta marea petrecere, cu o atmosferă încinsă, focuri de artificii, distracţie la piscină şi un concert cu celebra trupă disco „Village People” în sala de bal a hotelului.

În cea de-a doua zi din an, gălăţenii au pornit în croazieră. Ce aveau să descopere ne-a povestit Florin Constantinide, directorul Agenţiei de Turism „Hobby Tour”.

Maui

Îmbarcaţi pe nava „Mândria Americii”, gălăţenii au plecat din Oahu în Maui, insula unde se află marele vulcan adormit Haleakala. Vechea capitală, Lahaina, oferă privelişti splendide asupra insulei Lanai.  Plajele cu nisip auriu, cocotieri şi valurile mari, ca pentru surferi, păreau desprinse din vederile exotice.

„Am văzut pe viu apropierea balenelor cu cocoaşă care vin din Alaska, în apele calde, pentru împerechere. Le  vedeam după jetul de apă împroşcat şi sărind. Erau spectaculoase”, spune Florin Constantinide.

Nava călătorea noaptea pentru ca a doua zi dimineaţă turiştii să descopere o nouă insulă. Despre atmosfera fantastică, programele de divertisment, concursurile amuzante în stil american de pe vas nu vă mai spunem! Unii turişti prefereau distracţia de pe vasul de croazieră în locul escapadelor pe insule.

Au urmat Hilo şi Kona. Gălăţenii au vizitat Parcul Vulcanic Naţional, au debarcat la Kilauea, vulcan activ, şi au privit lava scurgându-se în ocean.

Insula Grădină

În Kauai, Insula Grădină, a fost cea mai spectaculoasă ancorare: „Portul era la doi paşi de cea mai frumoasă plajă pe care am văzut-o vreodată, într-un golf exotic în care plaja se lupta cu jungla, creând o atmosferă fantastică, semisălbatică. Am văzut şi Marele Canion al Pacificului şi a fost foarte impresionant”, ne-a mărturisit dl Constantinide.

Continuarea, în suplimentul de sâmbătă al “Vieţii libere” - “Magazin”.

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.