„Cel mai bun film de război de la ”Saving Private Ryan” încoace”. Comentarii elogioase despre „1917”

„Cel mai bun film de război de la ”Saving Private Ryan” încoace”. Comentarii elogioase despre „1917”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu acţiunea plasată în timpul Primului Război Mondial, filmul „1917” urmează să se lanseze pe marile noastre ecrane pe 24 ianuarie 2020, scrie cinemagia.ro. Criticii de film care au avut ocazia să vadă producţia, la Festivalul de Film de la New York, şi-au exprimat primele opinii cu privire la filmul lui Sam Mendes.

După primele impresii, filmul are şanse să fie un competitor important la Oscaruri. Cu acţiunea plasată în timpul Primului Război Mondial, imaginea filmului poartă semnătura lui Roger Deakins, care reuşeşte într-un singur cadru să recreeze infernul de pe câmpul de luptă. În producţia semnată DreamWorks şi Universal Pictures, doi soldaţi britanici din tranşeele Primului Război Mondial (George MacKay şi Dean-Charles Chapman) duc o cursă contracronometru, peste liniile inamice, pentru a transmite un mesaj extrem de important. Filmul are scenariul semnat de către Mendes şi de Krysty Wilson-Cairns.

Cuvinte la superlativ

1917 este memorabil. Cu un ritm intens, adeseori înspăimântător (uneori pare că urmărim de fapt un horror). Am fost sceptic cu ideea "unui singur cadru" - ceva în care nu am avut încredere - însă procedura funcţionează pentru film, şi aruncă spectatorul în mijlocul acestui infern”, scrie Mike Ryan de la publicaţia "Uproxx".

1917 = Extraordinar. O poveste din Primul Război Mondial plină de profunzime emoţională fără precedent în cadrul genului. Secvenţe surprinzătoare una după alta. Mckay este remarcabil. Atât de profund, încât uităm că tot filmul este un singur cadru. Un film îndrăzneţ care ne permite să încheiem anul 2019 pe o notă pozitivă”, scrie Jason Osia de la "fantasticfilmfans.com".

1917 este realizarea tehnică cea mai distinsă a anului 2019. Suntem alături de aceşti oameni la fiecare pas şi filmul este deosebit faţă de orice alt film de război pe care l-aţi mai văzut. Regia care pune accentul pe acţiune şi pe suspans este semnată de Sam Mendes, muzică emoţionantă de la Thomas Newman şi imaginea semnată de către directorul de imagine Roger Deakins”, scrie Matt Neglia de la "NextBestPicture".

1917 este un film excepţional. Cu o poveste îndrăzneaţă, realizat cu măiestrie, filmul este alert, emoţionant, astfel încât nu mi-am luat ochii de pe ecran din clipa în care a început şi până când s-a terminat. Însăşi definiţia unui fim care TREBUIE văzut la cinema. Uau”, scrie Erik Davis de la "Fandango".

"Imaginea deceniului"

„Iată şi favoritul. 1917 este cel mai bun film de război de la Saving Private Ryan încoace. Imaginea anului. Imaginea deceniului. Muzica orchestrată de Thomas Newman. Talentul cinematografic al lui Sam Mendes dedicat cinematografului... şi familiei lui. Fiecare gram din film are impact”, e de părere Clayton Davis de a "AwardsCircuit".

„1917: Cel mai bun exemplu a unui film prezentat cu totul într-un singur cadru (indiferent ce trucuri de montaj au făcut acest lucru posibil) de la ... "Rope" încoace. Convingător din punct de vedere emoţional prin aceleaşi procedee care nu au reuşit la Gravity şi Birdman” (Christian Blauvelt de la publicaţia  "IndieWire").

„Sam Mendes a inventat o nouă formulă de a face filme cu producţia sa despre Primul Război Mondial care, printr-o poveste simplă, vorbeşte despre violenţa fizică dintr-un război pe care cinematograful aproape că l-a uitat. Al doilea Oscar este aproape garantat pentru Deakins”, spune J Don Birnam, critic de film pentru "thesplashreport.com".

1917 este uimitor! Camera urmăreşte permanent personajele, alcătuind o senzaţie viscerală. Jocul lui George MacKay şi al lui Dean-Charles Chapman este unul excelent, iar coloana sonoră este una dintre cele mai bune realizări ale lui Thomas Newman. Merită văzut în cel mai mare cinematograf în care puteţi ajunge”, scrie Ezra Cubero, în "letterboxd.com".

1917: Mă simt de parcă două ore am primit pumni în piept. Procedeele sunt nemaivăzute, jocul este puternic, iar regia lui Mendes pare să fie cea mai bună pe care am văzut-o vreodată. Coloana sonoră semnată Thomas Newman plus imaginea lui Roger Deakins sunt împreună o experienţă de neuitat”, scrie dancindanonfilm.

„Sam Mendes transmite o poveste plină de emoţie şi forţă cu 1917. O combinaţie între "Saving Private Ryan" şi "The Revenant", dacă vreţi, o povestire îndrăzneaţă şi un joc excelent al lui George MacKay. O imagine foarte reuşită semnată de Roger Deakins, plus o coloană sonoră convingătoare a lui Thomas Newman. Fenomenal”, concluzionează Wilson Morales de la "blackfilm.com".

Citit 2514 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.