Nuntaș din Galați, ofertat de El Chapo. Pamflet

Nuntaș din Galați, ofertat de El Chapo. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scrie negru pe alb: nunta este o ilegalitate în România, cumetria sau botezul, cum i se spune, e tot infracțiune. Îți trebuie sânge în vene ca să te mai bată gândul la o asemenea activitate, însă există un gălățean care a reușit “dubla” în numai câteva zile. Și i s-a dus vestea pe mapamond.

Știri care fac deliciul traficanților

Anumite lucruri deja se întâmplă, mai ales în contextul pandemiei. Cunoașteți sintagma anului 2020, nimeni nu se obosește să-i aducă îmbunătățiri, iar singurul bine pentru Galați, căci ne interesează în primul rând orașul și județul în care încă respirăm, vine de peste oceanul Atlantic. Informațiile ultimelor săptămâni au ajuns și în Statele Unite ale Americii, dar mai ales în Mexic, acolo unde principalele știri cu și despre infractori fac deliciul marilor traficanți de oameni și droguri. Aceștia, printre ei numărându-se locotenenții marelui El Chapo Guzman, au fost șocați de sângele rece arătat de un gălățean din Micro 39.

Lunetiști la fața locului?

Azteca Uno, un canal public de televiziune din Mexic, a prezentat zilele trecute un reportaj de câteva minute cu un concitadin de-ai noștri care a organizat o nuntă și o cumetrie în decurs de o săptămână, o veritabilă bombă! Constantin Lefter, în vârstă de numai 29 de ani, a depășit orice așteptare, în ciuda avertismentelor Poliției, Jandarmeriei și Armatei Române: și-a ținut propria cununie într-un restaurant mic din oraș, bucurându-se de prezența a numai 20 de perechi, apoi a dat o petrecere în cinstea creștinării primului copil al cuplului. A făcut botezul, cum se zice la români, eveniment la care au participat aproximativ 30 de persoane. “Au fost trimiși în zona localului și patru lunetiști”, a anunțat Azteca Uno.

Guzman îl vrea în echipă

De isprava lui Lefter a auzit, se pare, însuși El Chapo, cel mai mare traficant de droguri din Mexic, aflat într-o închisoare americană. A fost impresionat până la lacrimi de performanțele gălățeanului de nici 30 de ani. “Guzman n-a înțeles mare lucru, nu știe care este de fapt infracțiunea pentru care românul a fost amendat de două ori în câteva zile, alegându-se și cu două dosare penale, însă a exclamat în celulă că trebuie să-l racoleze”, a povestit postul mexican de televiziune. Chapo le-a transmis subalternilor săi că e obligatoriu să-l transfere pe neînfricatul din Micro 39 și este foarte posibil ca El Costel, cum este deja cunoscut în Sinaloa, să lase nunțile pentru amfetamină.

Cumetrio de Janeiro

Spionul de la etajul 2

* Costel Lefter, devenit peste noapte favoritul lui El Chapo, a declarat pentru pagina de pamflet a "Vieții libere" că, în ciuda opoziției forțelor de ordine, își va invita doi prieteni la aniversare. “Știu că au fost puși și spioni pe urmele mele, cea mai nouă fiind baba de la etajul 2, care și-a cumpărat un borcan cu care să asculte prin perete, dar nu mă tem de nimic. Am luat deja trei beri pentru acest chef”, ne-a spus viitorul mexican originar din Galați.

* Un cetățean din comuna Vânători, dus pe sus la secția de Poliție, a recunoscut că a dansat de mai multe ori la propria nuntă, cu toate că nu este căsătorit încă. Botezat este, dar petrecerea aferentă s-a ținut în anul 1980. Așadar, se fac în continuare abuzuri de neînchipuit.

* O doamnă a fost dată afară din Consiliul Județului Galați, dar nu e victima modelului Bolojan de la Bihor. N-a fost concediată pe motiv că organigrama instituției ar fi prea încărcată, ci din cauza cearcănelor. “Mi s-a spus că am figura obosită, fiind direct acuzată că am fost la o petrecere, Doamne ferește de așa ceva!”, ni s-a destăinuit gălățeanca, înlăcrimată. Ea spune că suferă de alergii, acesta fiind motivul cearcănelor proeminente. Ne pare rău, pe timp de pandemie, nu sunt permise scuzele!

Demostene Votez

Campionatul de table de la Tancuri, interzis

O unitate militară din Galați, UM 01314, cunoscută ca unitate de tancuri, a raportat zilele trecute un focar de Covid-19. Din acest motiv, campionatul de table disputat în acest areal cazon, turneu cu peste 20 de ani de tradiție, a fost anulat. Măsura e contestată de sergenții și locotenenții testați negativ: "Cei care nu mai pot juca, să plece acasă! Noi vrem să câștigăm războiul... scuze, campionatul!" După ce valul de probleme sanitare va trece, liniile și victoriile de tip marț vor fi reabilitate.

Marț 13

SPOVEDANIE (istoriografie de neam) de Submarin Cosorescu

sunt un jegos, păli-m-ar brânca/ - umblu cu râtul prin rahat !!!

dar ce zic eu? - ardă-m-ar focul!/ - până şi porcu-i mai curat,

mult mai curat decât mi-i neamul/ meu de parşivi şi puturoşi,

de secături behăitoare,/ de strâmbi cu benghi, fastidioşi !!!

sunt zămislit printre etaje,/ crescut de-o tâmpă şi de-un tâmp,

miros a prost până la moarte,/ port cuţitoaie în carâmb,

sunt democrat fără de lege:/ sfânt al terorii, zeu barbar,

vierme de stârv, păduchi de frunte,/ pui de limbric majoritar !!!

Notă: Cacofonia din versul 1 este intenţionată!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1729 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2020 11:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.