Concurență * Lovitură pentru municipalitatea gălățeană: Trotinete termice by Electrocentrale (PAMFLET)

Concurență * Lovitură pentru municipalitatea gălățeană: Trotinete termice by Electrocentrale (PAMFLET)
Iată-le, frumoasele trotinete propulsate de agent termic!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Galațiul, mai mereu Oraș Roșu, își dorește să devină Verde. Din nefericire, îl bântuie trecutul şi nu facem vreo remarcă politică. Cu toate că economicul s-a confundat de multe ori cu politicul.

Schimbare cromatică

Primăria Galați a anunțat zilele trecute că a intrat, măcar cu jumătate de bocanc, în era verde pe care și-o dorește Uniunea Europeană. Cetățenii de rând pot închiria de pe domeniul public trotinete electrice: ca să fie cool, deși încă e prea frig ca să faci spectacol de dragul imaginii personale, dar și ca să nu mai aștepte minute în șir un autobuz eventual aglomerat. Este un moment de cotitură, trebuie să admitem asta. Orașul Roșu, așa cum i s-a spus Galațiului încă din anii 90, devine Verde și pare să nu-i fie rușine cu noul statut. Cu toate acestea, pagina de Pamflet a "Vieții libere" a descoperit un motiv pentru care trotineta municipalității nu va fi foarte frecventată.

"Nu stăm cu mâinile în sân"

Societatea gălățeană Electrocentrale, care a produs decenii la rând agent termic pentru municipiul reședință de județ, a intrat în faliment în toamna anului trecut, însă și din ghearele morții economice încearcă să se răzbune. Cine i-a luat principala jucărie, respectiv robinetul prin care căldura îi era oferită unei alte societăți, Calorgal, ca să le-o împartă contribuabililor? Ați ghicit, primarul Ionuț Pucheanu. "Nu-l putem lăsa să jubileze, decizia lui de a rupe Galațiul de Electrocentrale ne-a împins spre faliment, iar acum se dă cu trotineta electrică. Asta-i culmea, nu vom sta cu mâinile în sân", ne-a declarat o persoană din conducerea CET.

Avem și un truc, explicat de un oficial

Prin urmare, Electrocentrale, printr-o firmă abia înființată, a scos o linie de trotinete termice, vehicule care sunt propulsate cu agentul care până mai ieri ne trezea caloriferele din adormire. "Îi încurajăm pe gălățeni să închirieze trotinetele noastre, sunt mult mai eficiente decât cele electrice, promovate de Primărie. Vă ofer un singur exemplu: când cobori cu trotineta termică înspre Valea Țiglinei sau de la bănci spre Mazepe, poți să oprești alimentarea cu agent termic, așa cum poți opri caloriferul din robinet. Trotineta rămâne caldă o vreme și te poți deplasa cu ea. Gratis, cum ar veni", ne-a precizat lichidatorul judiciar. Este evident că, pe lângă concurența neloială, societatea intrată în faliment încearcă din răsputeri să mai recupereze din debite.

CET-ul lu’ Pițigoi

Pamflet în versuri

RATAŢI de PARTID şi de STAT de Submarin Cosorescu

nişte scrântiţi de libertate,/ lichele cu blazon şi viţă,

nişte scursori nevertebrate,/ analfabeţi cu coroniţă,

lălâi jemanfişişti cu glugă,/ maimuţe pasteurizate,

olimpici campioni la fugă,/ bolnavi de stat şi laşitate,

viteji cu devla în ţărână,/ zmei de partid ratat în ploaie -

aceştia-s viitorul ţării:/ abulici trişti, umpluţi cu paie !!!

parşivi cu creier-maioneză/ de fierăstraie şi manele,

târtani cu ochelari pe freză/ şi doctoranzi în păcănele,/

gherţoi săriţi din pinioane/ şi re-muşcaţi de aia ţeţe,/

fonognomonici cu fasoane,/ duri nătăfleţi cu nătăfleţe,

bulimici fără frontiere,/ perfizi pe tot ce-i înconjoară -

aceştia-s viitorul ţării!.../ vai de prezentul ei de ţară !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Trotinetele nu vor funcționa vara

* Trotineta termică ar trebui brevetată în cel mai scurt timp, CET-ul gălățean neavând timp pentru un asemenea exotism. Altfel, se vor grăbi chinezii s-o facă. Adică, vor fura ditamai patentul de la Dunărea de Jos.

* Gălățenii care, după închirierea sporadică a acestor vehicule, vor decide să-și cumpere o bucată, vor avea posibilitatea de a la parca și pe casa scării. Trebuie doar să le aplice un abțibild: "By Termocentrale". Ne este imposibil să credem că s-ar lega cineva la cap cu un asemenea brand.

* Dacă tot am stârnit subiectul, trebuie să spunem că o trotinetă bazată pe agent termic va fi de cele mai multe ori rece și foarte rece. Un mecanic renumit din Galați ne-a explicat de ce vechile neajunsuri din termia locală vor fi reactivate de memoria colectivă: "Să ne înțelegem, vara, din cauza reviziilor, trotinetele de acest gen vor fi indisponibile aproximativ două luni și ceva. Practic, atunci se va merge exclusiv pe jos. Apoi, iarna, după ce vor scădea temperaturile sub 10 grade timp de trei zile consecutiv, se va da drumul la agent și vor pleca în trombă toate trotinetele. Chiar dacă le-am găsit cusururi, mi-aș lua una". Ce timpuri, ce amintiri!

Trotineti Sandu

O eroare de soft a luminat străduțele

Ceva se întâmplă cu societatea care se ocupă de iluminatul public din Galați. După ce, la finele săptămânii trecute, o greșeală informatică a lăsat toate străzile orașului în beznă, oamenii, în ciuda restricțiilor, au ieșit în stradă. Ei protestează din cauza faptului că acum două zile, tot din cauza unei erori de soft, străduțele din municipiu pe care abia pâlpâia o luminiță s-au "deschis" ca în Las Vegas. "Ne-am săturat de minciuni! Să nu ni se spună că și asta a fost o eroare de calculator. Noi zicem că e o mână criminală", au scandat gălățenii.

Eroare de Moft

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2015 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 20:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.