Stephen Hawking al României este gălăţean: Cosmin Ciolacu, în "Imperiul Leilor" (VIDEO)
Foto: Pro TV

Stephen Hawking al României este gălăţean: Cosmin Ciolacu, în "Imperiul Leilor" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Student la Facultatea de Matematică şi Informatică, lucrând în paralel ca programator la o firmă IT din Bucureşti, tecuceanul Cosmin Ciolacu, în vârstă de 21 de ani, a intrat miercuri seara în „Imperiul Leilor” de la Pro Tv. Chiar dacă, din cauza unei maladii rare, nu-și poate folosi nici mâinile și nici picioarele, Cosmin, pe care realizatorii Pro Tv l-au numit "Stephen Hawking al României", nu numai că i-a „îmblânzit” pe Lei, ci i-a unit, toţi fiind interesați de proiectul lui – o platformă educaţională on-line – şi dispuși să investească suma de 30.000 de euro pentru 20 la sută din afacere.

„Cu Leii nu prea te joci! Sper să reuşesc să-i îmblânzesc”, mărturisea, emoţionat, tânărul Cosmin Ciolacu, în culisele emisiunii „Imperiul Leilor”. Despre Cosmin, care este din Tecuci, judeţul Galaţi, aţi putut citi în urmă cu un an în ziarul „Viaţa liberă”, în articolul „Un tânăr de 20 de ani vrea să schimbe lumea dintr-un scaun cu rotile”.

„Nu e un caz social, nu vrea să fie ajutat, vrea doar să-şi dovedească puterea lui de muncă şi aptitudinile lui, tot ce poate face doar cu ajutorul inteligenţei”, a ţinut să spună mama lui Cosmin.

Ajutat de fratele lui, Denis, care scrie literă cu literă toate codurile pe care i le dictează, Cosmin a dezvoltat o aplicație care i-ar putea ajuta pe elevi și profesori: „Suma de care am nevoie este de 30.000 de euro, pentru 20 la sută din afacere. Cu această investiţie eu o pot finaliza şi o pot lansa pe piaţă. Platforma mea oferă distribuirea temelor şi crearea testelor în acelaşi loc. Plus că oferă şi un mecanism de gestiune a claselor, a profesorilor, precum şi existenţa unui catalog on-line integrat în platformă. În softul de la Google nu poţi crea teste pentru elevi. Şi nota se calculează automat, în funcţie de cât de corect a răspuns la test şi se adaugă într-un catalog online”, a fost oferta lui Cosmin.

Pentru a le arăta practic ce poate face platforma, i-a supus pe Lei unui test de cultură generală. Leii au ştiut care este cel mai lung fluviu din Europa şi câte strofe are Luceafărul, dar la întrebarea privind numărul de kilometri de autostradă pe care îi are România s-au împotmolit.

„Am fost la alte concursuri cu o platformă asemănătoare, dar mai simplificată. La concursul InfoEducaţie am luat menţiune la etapa naţională la secţiunea software educaţional”, a răspuns Cosmin la întrebările Leilor.

Leii au fost profund impresionați de forţa şi de mintea lui sclipitoare, nu de slăbiciunea lui! Şi mai mult, s-au coalizat pentru a-i sprijini proiectul.

„Cosmin, propunerea ta este extraordinară! Eu îţi garantez că voi face ca acest proiect să ajungă în şcolile din România”, a spus Cristina Bâtlan. Acesteia i s-a alăturat şi Mohammad Murad, după ce Cosmin i-a împărtăşit motivul pentru care vrea să fie om de afaceri: „Vreau să arăt că şi cineva ca mine poate să facă acest lucru şi în al doilea rând prin intermediul unei afaceri poţi să schimbi ceva în bine”.

”Ești o inspirație pentru mine. Ce ai în cap nu poate să-ți ia nimeni. Şi mie mi-ai arătat aici că se poate să reușești în aproape orice condiții dacă vrei. Mă alătur Cristinei şi lui Mohammad şi împreună credem că putem să dăm viaţă visului tău”, i-a spus Dragoș Petrescu.

Dan Şucu s-a arătat onorat să fie alături de ceilalţi Lei: „Mă gândesc şi încerc să găsesc o soluţie cum putem să vindem produsul acesta mai departe. Să găsim piaţă pentru produsul tău”.

„Cosmin! Tu ai venit aici ca să ne prezinţi un produs care e produsul minţii tale. Îţi fac o ofertă pe mintea şi pe produsul tău. Nu pe povestea ta!”, i-a spus Bogdan Micu.

„Ştiu că unde-s mulţi puterea, creşte!", a acceptat Cosmin oferta lor. "A fost o experienţă unică, mă bucur că au crezut în mine şi chiar i-am putut uni pe toţi!", a mărturisit tânărul tecucean.

Foto: Pro TV

VEZI VIDEO AICI

Citit 4488 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 00:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.