Lecţie de viaţă şi performanţă artistică pe scena Pro Tv. Gălăţeanul Filip Cioc, finalist la „Românii au talent” (VIDEO)
Foto: Pro TV

Lecţie de viaţă şi performanţă artistică pe scena Pro Tv. Gălăţeanul Filip Cioc, finalist la „Românii au talent” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE. „Mai am destule de oferit cu vocea mea şi mai vreau să vă cânt. Vreau să fiu o voce a copiilor cu dizabilităţi ca să le dau încredere în ei şi să le arăt că se poate: dacă munceşti mult, nu contează cum eşti, vei ajunge unde vrei!”, a mărturisit gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, finalist la „Românii au talent”. Vineri, 28 mai 2021, Filip va avea nevoie de voturile noastre, în marea finală a competiţiei Pro Tv.

Gălăţeanul Filip Cioc este finalist la „Românii au talent”, graţie voturilor acordate de cei cărora le-a cucerit inimile. Nici nu e de mirare! După cum l-au prezentat Pavel Bartoş şi Smiley, Filip „a început să cânte înainte de a vorbi, la vârsta de doi ani. De la şase ani, a luat lecţii de pian. La şapte ani, a început să compună. Iar de la opt ani a început cursurile de teatru muzical. La zece ani, a primit golden buzz de la Florin Călinescu. Şi în fiecare secundă e un exemplu pentru noi toţi!”.

„Nu este important să vezi cu ochii, cel mai important e să vezi cu inima! Faptul că m-am născut slab-văzător şi că am problemele pe care le am nu m-a făcut să mă închid în mine, să fiu trist şi singur. Este foarte important să te bucuri de viaţă oricât de bună sau de rea ar fi ea, şi să fii fericit cu ceea ce ai”, mărturisea Filip.

Sinceritate

Reamintim că datorită maestrului Florin Călinescu Filip s-a calificat în semifinala "Românii au talent" chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Atunci, Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul. „Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu.

„Chiar nu m-am aşteptat să iau golden buzz! Eu am vrut doar să bucur oamenii, să fiu alături de ei şi ei de mine. Sunt fericit că oamenii mă plac aşa cum sunt şi le mulţumesc. Nu-mi place să am mereu nevoi speciale. Vreau să fiu şi eu normal! Să pot, de exemplu, să alerg fără să-mi fac mereu griji că poate-i un dâmb, poate nu-l văd, aşa cum văd ceilalţi copii. Ştiu că pare ciudat, dar îmi doresc să conduc o maşină! Mi se pare interesant că sunt toate butoanele acela şi e colorat. Cred că voi putea să conduc o maşină dacă se vor inventa maşini electrice care se conduc singure. Nu-mi place să am mereu nevoi speciale. Vreau şi eu să fiu normal! Am încercat să văd latura bună a vieţii. Cum s-ar zice, partea bună a mărului, nu partea stricată. Îmi place să cânt, îmi place să fiu pe scenă, îmi place să călătoresc şi îmi place să fiu cunoscut. Sunt fericit că am ajuns până aici şi că pot să cânt şi să bucur oamenii cu vocea mea. Şi sunt fericit că o să mă urmărească oamenii live. E o mare şansă pentru mine!”, a spus Filip înainte de a urca pe scenă.

Emoţie pură

În semifinala de vineri seară, Filip a interpretat tulburător piesa lui Pink ”What about us”, a câștigat ropote de aplauze și numai cuvinte de laudă din partea juriului. Filip a fost ultimul concurent din semifinală, dar, nu-i aşa, marile vedete au misiunea de a încheia strălucit spectacolul! Ceea ce s-a şi întâmplat.

„Tot ce spui tu prin muzică să ştii, contrazice oleacă ce ziseşi în filmuleţul acela. Tu nu eşti un copil normal pentru că ai un talent ieşit din comun şi sunt foarte puţini copii care au talentul tău. Iar faptul că tu vezi partea bună a lucrurilor şi ştii că şi lucrurile văd partea extraordinară din tine. Şi oamenii, mai ales!”, i-a spus Florin Călinescu.

Vestea cea bună a venit, însă, din partea lui Pavel Bartoş: „Filip Cioc, o lecţie de viaţă, omul care vede partea bună a lucrurilor şi, crede-mă, visul tău de a conduce o maşină într-o zi se va îndeplini. Cunosc un prieten de-a meu, un tânăr genial al acestei ţări, Cornel Amariei, care va face posibil acest lucru. Şi ai să vezi, visul tău de a conduce maşină se va îndeplini!”.

Suntem siguri că va fi aşa. Dar până atunci, Filip Cioc are nevoie de toată susţinerea noastră în finala „Românii au talent” de vineri, 28 mai 2021!


Gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, este finalist la „Românii au talent”, graţie voturilor acordate de cei cărora le-a cucerit inimile.

În semifinala de vineri seara, Filip a interpretat tulburător piesa lui Pink ”That about us”, a câștigat ropote de aplauze și numai cuvinte de laudă din partea juriului.

”Sunt fericit că o să mă urmărească oamenii live, este o mare șansă pentru mine”, a spus Filip înainte de a păși pe scena Pro Tv. Filip a fost ultimul concurent din semifinală, dar, nu-i aşa, marile vedete au misiunea de a încheia strălucit spectacolul! Ceea ce s-a şi întâmplat.

Dincolo de vocea excepţională, de pasiunea pentru pian, de emoţia pe care o transmite, visul lui Filip este acela de a fi un copil normal - după cum a mărturisit - nu un copil cu nevoi speciale. Băiatul s-a născut prematur, iar părinții lui au luptat ca să îi ofere o șansă de a avea o vedere cât de cât funcțională. Filip îşi doreşte să poată alerga fără grija că s-ar putea împiedica pentru că nu vede un dâmb, şi chiar să conducă o maşină electrică special adaptată pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

”Tu nu ești un copil normal, pentru că ai un talent ieşit din comun. Sunt foarte puţini copii care au talentul tău!”, i-a spus Florin Călinescu.

Reamintim că, datorită maestrului Florin Călinescu, Filip s-a calificat în semifinala "Românii au talent" chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Atunci, Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul. „Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu. 

Vom reveni.

Citit 3745 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.