Votul publicului a răsturnat clasamentul: Italia a câștigat Eurovision 2021 (VIDEO)
Foto: TVR

Votul publicului a răsturnat clasamentul: Italia a câștigat Eurovision 2021 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Italia, reprezentată de trupa rock Maneskin, şi-a adjudecat trofeul Eurovision Song Contest cu piesa „Zitti E Buoni”. Italienii sunt, de fapt, câştigătorii publicului. Pentru că voturile publicului au răsturnat clasamentul juriilor de specialitate, top în care Italia ocupa locul al patrulea, iar învingătoare era Elveţia. Tot datorită voturilor telespectatorilor, Republica Moldova, reprezentată de Natalia Gordienco, a urcat pe locul 13 al clasamentului cu 115 puncte. Din păcate, România nu a fost prezentă în marea finală de la Rotterdam deoarece reprezentanta noastră, Roxen, cu piesa „Amnesia” a părăsit competiţia după prima semifinală.

 

Tensiune copleşitoare şi răsturnări de situaţie în finala Eurovision Song Contest 2021 transmisă în direct, sâmbătă noaptea, la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

Pe scenă au urcat, pe rând, artişti din 26 de ţări, dintre care 20 au fost aleşi în urma semifinalelor, iar şase, calificaţi direct: reprezentanţii ţării gazdă, Olanda, și țările din "Big Five": Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania.

Emoţiile s-au dezlănţuit în momentul în care ţările au început să prezinte votul juriilor de specialitate. Elveţia câștigase votul juriului cu 267 de puncte, urmată de Franţa – 248 de puncte, Malta – 208 şi de Italia – 206 de puncte.

Situaţia s-a schimbat din momentul în care a început anunţarea rezultatelor televotingului.

Pentru a vă face o idee aflaţi că, în vreme ce juriul românesc a acordat punctajul maxim – 12 puncte – Maltei, iar Republicii Moldova doar şase puncte, publicul ţării noastre a dat punctaj maxim Moldovei şi zece puncte Italiei!

Italia a ajuns pe primul loc cu un total de 524 de puncte dintre care 318 din partea publicului.

Au urmat în top Franța cu 499 de puncte și Elveția cu 432 de puncte. În top zece au mai intrat Islanda – 378 de puncte, Ucraina – 364 de puncte, Finlanda – 301 puncte, Malta – 255 de puncte, Lituania – 220 de puncte, Rusia – 204 puncte şi Grecia – 170 de puncte.

Cine sunt câştigătorii Eurovision

„Vrem doar să spunem, întregii Europe, întregii lumi: rock 'n' roll-ul nu moare niciodată!”, a strigat Damiano David, solistul trupei Maneskin, aflând că formaţia este câștigătoarea competiției.

Potrivit presei internaţionale, cei patru au fost colegi în liceu și și-au format trupa în 2016, la Roma, iar în 2017 au ieșit pe locul al doilea la concursul „X Factor” din Italia. Numele formației este un cuvânt în daneză și înseamnă „lumina lunii”. A fost sugerat de basista Victoria De Angelis, care este pe jumătate daneză.

Cu aceeaşi piesă, „Zitti e Buoni”, trupa a câştigat şi festivalul de muzică San Remo 2021, care s-a desfășurat la începutul lui martie.

Datorită lor, Italia va trebui să găzduiască următoarea ediție Eurovision Song Contest.

Citit 2399 ori Ultima modificare Luni, 24 Mai 2021 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.