„Eu la cine mai intervin?” PNL-istul Stângă simte că-și pierde influența (PAMFLET)

„Eu la cine mai intervin?” PNL-istul Stângă simte că-și pierde influența (PAMFLET)
Cândva intra la Transporturi, acum a fost trimis la Agricultură. Cine ar fi bucuros?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Ministerul Transporturilor nu se mai poate intra ca pe vremuri, iar în propriul partid a cotit-o în ultima clipă. A circulat pe scară între ultimele stații și a prins la mustață un post de vicepreședinte pentru agricultură. Nu-s vremuri bune pentru deputatul George Stângă.

A votat în ultima clipă

Ieșirea de la guvernare a alianței USR-PLUS, mișcare care încă nu și-a produs toate efectele, strâmbă agendele unor politicieni. Unul dintre ei este gălățean, însuși șeful filialei locale PNL. Despre deputatul George Stângă este vorba, membru al partidului aflat încă la Palatul Victoria, care abia a scăpat teafăr din alegerile interne de la Romexpo, organizate în weekend. O recunoaște fără remușcări: "Am stat cu cele două buletine, cu Orban și Cîțu, până când a început numărătoarea voturilor. Când îi auzeam pe cei dinăuntru că premierul are câteva sute de voturi în față, atunci am votat și eu tot cu el și am aruncat buletinul de vot în urnă. Trebuia să fiu sigur-sigur. Sper că nu m-a văzut nimeni, important era să fiu în echipa câștigătoare."

Unde-s numirile de altădată?

Între timp, însă, colegii de guvernare de la USR și-au luat bagajele, au făcut un mare pas în spate și se pregătesc de votul unei moțiuni de cenzură. Ce îl deranjează cel mai mult pe Stângă de la PNL Galați? "Îmi pare tare rău că n-a rămas ministrul Drulă la Transporturi. Intram când voiam eu, numeam, schimbam oameni din funcție... Bine, e vorba de oamenii mei de aici, de acasă, dar e un sentiment unic să-ți păstrezi influența, să vină toți la tine ca la Dalai Lama. Asta n-am priceput, de ce a fost lăsat Drulă să plece?! Nu se știa că mai închide ochii la cererile noastre, ale liberalilor?", a comentat, vizibil iritat, politicianul de apă dulce pe care funcția de vice PNL pentru agricultură nu-l încălzește prea tare.

"Unde-i Galațiul pe hartă?"

Ce i-a mai rămas de făcut? Povestesc unii dintre colegii săi de partid, de la București. "Junele ăsta de la Galați a început să-i care geanta lui Dan Vîlceanu, care e interimar la Transporturi, minister unde are el interese, că a scris și presa despre treaba asta. Îi aduce cafele lui Vîlceanu, se bagă în seamă, dar îi scapă un element esențial. Ăsta nou, care e și ministru plin la Finanțe, nici nu știe unde e Galațiul pe hartă. Deci se ambalează degeaba, mai bine s-ar apuca de muncă", îl bârfesc cu o răutate ieșită din comun camarazii lui Stângă. Acasă, la Galați, el se jură pe pozele cu Orban că toate cărțile sunt deja făcute.

Stângă-mprejur

Pamflet în versuri

CERTIFICARE de Submarin Cosorescu

Amanta mea-i f/rigidă!... şi eu sunt misogin!

Ce romantism feroce!... nu pot să mă abţin,

nici ea nu poate, însă ne întâlnim aşa,

ciudaţi, ca masochiştii... şi facem altceva!

Mă face venerabil bătut de soartă, sfânt!

O fac simandicoasă venerică de când

stăteam (la coada vacii) umil manipulant -

manipulam viţelul deştept şi arogant,

să nu cumva isteţul (precoce şi găman)

să sugă toată vaca!... Şi ea, cu-n "bou" plăvan,

se hârjonea prin râpe, şi eu râşneam din dinţi,

şi o treceam prin focuri, prin săbii şi prin sfinţi!

O strig Veneră-n stânga şi-n dreapta, sus şi jos,

iar ea mă strigă fraier, nemernic şi botos:

veneriană mândră-i!... io-s clinic extrafin! -

ce veşnică f/rigidă!... ce veşnic misogin!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte isprăvi ale liberalilor gălățeni. Orban e acum "Luci Service"

* Cu toate că inițial bătuseră palma cu Ludovic Orban, "stângiștii" de la PNL Galați au decis să sară în tabăra lui Florin Cîțu. În ciuda acestei situații, la filiala locală încă există tabloul lui Șică Mandolină. "E doar lăsat jos, după un dulap mai mare, nu l-am aruncat. Nu se știe niciodată ce-o să iasă după moțiunea de cenzură. Un singur tablou nu mai e pe aici, e dus într-un garaj neștiut de nimeni. E tabloul lui Victor Paul Dobre. Ce să mai faci cu el?", ni s-a destăinuit o femeie de serviciu cu drept de vot de la sediul liberalilor.

* Pentru a nu da de bănuit, liderul dunărean George Stângă i-a schimbat numele lui Orban în propria agendă telefonică. "Ce rost are să mai risc ceva? Poate mă sună din greșeală, într-o seară, după ce a dat o sută de whiskey pe gât, și mă văd ăștia din jur. Poate sunt pe lângă domnul Cîțu, Doamne ferește!", le-a explicat el apropiaților. Prin urmare, în loc de Ludovic Orban, în telefonul lui George a apărut utilizatorul "Luci Service". Mai existau și alte variante, ca "Marian Frizerie" sau "Nicu Tâmplar".

* Nu-i așa că v-ați fi așteptat și la câteva rânduri despre consilierul județean Cătălin Moroșan, intrat de pe primul loc în forul condus de Costel Fotea? Ne pare rău, nu ne ținem de mondenități.

Cu monoclu era Șică

Pucheanu a vrut să-și mărească nota

Prezent în studioul unei televiziuni locale, primarul Galațiului a fost invitat, ca și altă dată, să-și acorde o notă pentru primul an din al doilea mandat. "Cred că, dacă aş fi un simplu cetățean, aș da nota 7,5 - 8", a spus Ionuț Pucheanu, care abia aștepta să se încheie emisiunea. După ce moderatorul a ieșit din studio, edilul-șef a intrat în regie pentru a-și modifica nota. "Scuze, când eram la școală, mă obișnuisem să-mi măresc nota. Dacă ieșea profa din clasă și lăsa catalogul acolo, rezolvam și absențele", le-a spus, distrat, Pucheanu angajaților televiziunii.

Catalog off

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1314 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.