De ce sunt atraşi bărbaţii de sânii femeilor

De ce sunt atraşi bărbaţii de sânii femeilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dintre toate atuu-rile fizice feminine, sânii sunt, fără îndoială, unul dintre punctele forte care îi atrage pe bărbaţi. Această atracţie are rădăcini şi semnificaţii mai adânci decât ţi-ai putea imagina, scrie clicksanatate.ro.

Fascinaţia bărbaţilor pentru sânii femeilor a fost studiată de mulţi specialişti, printre care şi de psihologul Larry Young. Potrivit acestuia, amintirile legate de perioada alăptării hrănesc imaginaţia bărbaţilor şi îi fac pe masculi să admire sânii femeilor. Young a făcut chiar o paralelă între comportamentul bărbaţilor adulţi şi cel al bebeluşilor alăptaţi, descoperind că... ambii adoră sânii.

„Atracţia pe care bărbaţii o simt pentru sâni reprezintă rezultatul unei reorganizări cerebrale care se produce, în cazul bărbaţilor heterosexuali, la vârsta pubertăţii. Evoluţia a adus acest tip de organizare cerebrală deoarece rezultatul ei ar trebui să fie crearea unei legături între bărbat şi femeie. Este un comportament pe care bărbaţii l-au dezvoltat pentru a stimula mecanismul formării instinctului matern“, explică Larry Young.

Totodată, acesta mai spune şi că sânii au o conotaţie sexuală doar pentru specia umană, nu şi pentru celelalte mamifere.

Rolul în evoluţie

Potrivit unei teorii, bărbaţii adoră sânii femeilor pentru că sunt programaţi genetic să creeze o legătură mai strânsă prin intermediul lor şi să sporească şansele de reproducere. Potrivit unor biologi evoluţionişti, sânii stochează grăsimea necesară care transmite semnale bărbatului că femeia este sănătoasă şi astfel este potrivită să nască şi să crească copii.

O chestiune de cultură

Atracţia unui bărbat pentru sânii unei femei provine din această conexiune maternă şi din instinctul de reproducere, dar nu numai. Fran Mascia-Lees, antropolog de la Universitatea Rutgers, aduce în discuţie şi diferenţele culturale. „La unele popoare din Africa, femeile umblă dezgolite, iar acest lucru pare să nu-i afecteze deloc pe bărbaţi“, a explicat Mascia-Lees.

Citit 1202 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 20:30

1 comentariu

 • postat de Mannix
  Duminică, 19 Decembrie 2021 05:35
  95.76.32.***
  Da...Dar alea din Africa ce umbla dezgolite au sanii pana la genunchi
  cine dracu se uita la ele... Eu sa fiu acolo si sa-mi dea cineva 1000 de shilingi ugandezi
  si tot nu m-as uita la ele!
  6
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.