Orlando Bloom, întâlnire cu copiii refugiaţi

Orlando Bloom, întâlnire cu copiii refugiaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Actorul Orlando Bloom, ambasador al Bunăvoinţei UNICEF, a vizitat săptămâna trecută Republica Moldova, pentru a întâlni copiii şi familiile refugiate din Ucraina.

Pe parcursul călătoriei de două zile, Bloom a vizitat un centru „Blue Dot” susţinut de UNICEF, în Palanca, sud-vestul Moldovei, unde femeile şi copiii se opresc pentru odihnă şi pentru a primi sprijin, după ce au trecut graniţa din Ucraina, în căutarea siguranţei.

„Am întâlnit o mamă atunci când a ajuns la punctul de trecere împreună cu cei trei copii ai săi. Mi-a spus că au fugit din Ucraina aseară, după ce casa vecinului lor a fost bombardată şi le-a fost prea teamă să mai rămână”, a afirmat Bloom. „Am fost îndurerat să văd această familie şi atât de multe altele trecând graniţa după lungi călătorii, cu doar câteva bunuri şi neştiind unde se va termina călătoria lor”.

UNICEF şi UNHCR, în parteneriat cu guvernele şi organizaţiile societăţii civile, au înfiinţat trei centre „Blue Dot” în Moldova, pe rutele cele mai importante folosite de refugiaţi. Aceste spaţii sigure oferă informaţii familiilor care călătoresc, ajută la identificarea copiilor neînsoţiţi şi separaţi de familii şi asigură protecţia acestora împotriva exploatării, fiind centre pentru servicii esenţiale.

Citit 1126 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2022 01:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.