Spectacol cu delfini

Spectacol cu delfini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, cele trei vedete ale Delfinariului din Constanţa, vă vor cuceri pur şi simplu * Vezi VIDEO cu câteva salturi ale lui Ni-Ni *

Dacă anul acesta ajungeţi pe litoral, fie doar şi în trecere, ar fi mare păcat să rataţi un spectacol inedit. Cele trei noi staruri ale Delfinariului din Constanţa, Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, abia aşteaptă să se bucure de aplauzele dumneavoastră şi să vă încânte cu salturi şi ghiduşii.

Chiar dacă sunt abia la început de carieră în România şi nu s-au acomodat pe deplin în noua lor casă, Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen nu vă vor dezamăgi. Dacă aveţi copiii le veţi oferi o bucurie de neuitat de vacanţă.

Vă reamintim că cei trei delfini au fost aduşi tocmai din China pentru a-l înlocui pe Mark, delfinul care a murit în vara trecută, după o carieră de 27 de ani la Delfinariul din Constanţa.

Când? Cât?

Spectacolele celor trei delfini au loc zilnic, de luni până duminică, de la orele 11 şi 19. Biletul de intrare la show costă 14 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii.

Dacă mergeţi la primul spectacol, atunci nu trebuie să vă lipsească pălăriuţa de soare, pentru că tribuna bazinului unde are loc demonstraţia este descoperită.

Purtaţi haine uşoare, puteţi folosi inclusiv cremele de protecţie solară înainte de a pleca de acasă, dar nu uitaţi umbrela. Cu vara asta bizară, chiar că nu poţi fi sigur de nimic.

Salut voios de pinguin

Nu, nu seamănă deloc cu Apolodor din Labrador, şi asta pentru că nu are nicio treabă cu zonele alea friguroase. Spectacolul cu delfini începe cu salutul triumfal al unui pinguin african care face un tur de onoare al publicului.

În timp ce simpaticul animăluţ se lasă fotografiat, prezentatoarea spectacolului vă povesteşte mai interesant ca la Discovery despre pinguin. Pentru că nu întotdeauna este entuziasmat de plimbare, antrenoarea delfinilor îl mai „impulsionează” cu piciorul.

„Hai noroc!”

Delfinii devin din ce în ce mai entuziasmaţi de îndată ce aud ropotele de aplauze şi muzica. Hai noroc!, vin cu toţii la ponton şi întind voios aripioara către antrenori. Poză - altă mişcare de show înseamnă să urce cu totul pe ponton şi să ridice coada în semn de salut.

E drept, Ni-Ni nu a nimerit mingea cu botul, dar salba de salturi spectaculoase a meritat toate aplauzele zecilor de copii şi de părinţi prezenţi. A prins cu uşurinţă inelul de plastic în bot şi l-a returnat dresorului.

Urmează o demonstraţie a diverselor stiluri de înot pe care le poate practica un delfin. Recompensele delfinilor nu se lasă aşteptate - peşte delicios!

Dans!

O fetiţă curajoasă din public este invitată pe scenă. Încălţată cu cizme roz de cauciuc, să nu-şi ude picioruşele, micuţa face cunoştinţă cu delfinii. E timpul pentru dans.

Copila se roteşte uşor cu braţele desfăcute. În bazin, delfinul, încântat, îi copiază mişcarea, rotindu-se. Frumos dans sincron!

Alte salturi, un tur prin bazin în urma căruia unii spectatori au primit „un duş” cu apa marină din bazin - delfinul se ţine de poante.

„Au emoţii, aşa că vă rog să-i aplaudaţi", i-a îndemnat pe copii una dintre antrenoarele delfinilor. Şi ropote de aplauze au încheiat un spectacol pe care cei mici, dar şi cei mari, nu-l vor uita curând.

Citit 1022 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.