Saint Tropez de România

Saint Tropez de România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sincer, litoralul românesc al Mării Negre este destinaţia ideală pentru un week-end călduros... şi atât. Pentru vacanţe, Bugaria, Grecia sau Turcia sunt ceea ce căutaţi.

Dacă socotim bine, ar fi cazul ca la finele acestei săptămâni să ne răsfeţe soarele, fiindcă program de frig şi ploaie a fost week-end-ul trecut. Ei şi dacă nu vă prinde soarele din cauza ploii de la mare, nu disperaţi!

Vă puteţi surprinde prietenii şi duşmanii cu un bronz perfect, „made in Mamaia” graţie saloanelor specializate care, în schimbul a 60 de lei, vă „vopsesc” perfect, de-o să jure lumea că o săptămână întreagă v-a bătut soarele pe fiecare centimetru pătrat. Atenţie să nu se ducă bronzul la primul duş!

Adevărul este că staţiunile – şi cu precădere Mamaia – încep să trăiască pe bune doar la sfârşit de săptămână. În rest, se plictisesc. Pe terasele golaşe, armate de chelneri stau aliniaţi în aşteptarea unui client.

Dacă alegeţi Mamaia, „Perla” litoralului românesc, Saint Tropez-ul nostru fiţi pregătiţi pentru contraste: hoteluri vechi şi noi, manele şi house, preţuri mari şi mici, mall şi bazar, trăsuri cu cai şi maşini de mii de euro, cluburi de megafiţe şi hoio-hoio cu indieni băştinaşi. În faţa marilor hoteluri cu multe stele, lâncezesc limuzinele cât un autobuz.

În parcare la „Rex” sau la „Vega”, autoturisme ce cocoşează asfaltul de respect stau în vecinătatea unor căţei maidanezi care dorm adânc la umbra lor şi a bălţilor care prind miros de apă stătută înainte să se evapore. Pe plajă, nu auzi vuietul mării pentru că ritmurile house îţi bat piroane direct în cap.

La Teatrul de Vară, Jean de la Craiova cântă cu Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Nicu Paleru, Annes şi alte vedete de aceeaşi categorie. Nisipul e bătătorit şi acoperit cu ambalaje, pet-uri, covoare de coji de seminţe şi mucuri de ţigări. Pe plajă, se poartă topless, bijuteriile la kil’, tatuajele, burţile mari şi slipul sclipicios. Vă invităm la un scurt tur prin Mamaia.

Topless pentru toţi

Nu contează mărimea, forma, gabaritul sau cadrul organizat ori individual, topless să fie! Solo, în grup cu fetele, cu ăl’ mic în braţe şi soţul de mână, doamnele îşi răsfaţă bustul dezgolit la soare.

Desigur, se pot purta şi costume de baie cât contravaloarea unui sejur la mare pentru două persoane la un hotel de trei stele, dar nu stă nimeni cu eticheta de gât să se ştie cât a costat şi cine l-a creat. Domnii trag cu ochiul că doar ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place, iar bronzul se aşază uniform.

Hoio, hoio!

Prezenţa lor pe litoral a devenit deja o tradiţie de câţiva ani încoace şi maneliştii îi combat urlând în microfoane, doar-doar îi vor acoperi. Vorbim, desigur, de „indienii”, pardon, cântăreţii din Peru.

Gătiţi cu pene, machiaţi, îmbrăcaţi în haine pretins tradiţionale atrag turiştii cu ritmuri despre care unii pretind că sunt descărcate de pe net. Exotismul lor s-a cam risipit, dar tot merită să te fotografiezi cu ei.

Aqua Magic

Dacă nu-ţi ajunge marea – o supă caldă cu alge şi resturi menajere în diverse stadii de fermentare - atunci îţi rămâne să încerci Aqua Magic, cu betonul încins, fără fir de verdeaţă ori nisip şi bazinul despre a cărui igienă nu te poţi pronunţa.

Cum e mereu cam gol o să te simţi precum regretatul Michael Jackson în parcul lui de distracţii şi minuni.

Citit 1971 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.