Maria Cristina Crăciun a câştigat „Cerbul de Argint”

Maria Cristina Crăciun a câştigat „Cerbul de Argint”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria Cristina Crăciun a adus Galaţiului şi gălăţenilor un nou trofeu -  „Cerbul de Argint”, premiu pe care l-a obţinut la actuala ediţie a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur Junior” 2010. Este primul trofeu pe care Maria îl câştigă în ţară. Organizatorii acestui festival au fost Societatea Română de Televiziune, Radio România Regional şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Maria a fost desemnată câştigătoarea „Cerbului de Argint” în urma unor deliberări „la milimetru”, întrucât la acest concurs televizat au participat copii foarte bine pregătiţi.

De asemenea, festivalul a avut un juriu de profesionişti, din care au făcut parte interpreta Dida Drăgan, compozitorii Carmen Aldea Vlad şi Dan Dimitriu, realizatorul de emisiuni radio Bogdan Dragomir, precum şi compozitorul Viorel Gavrilă, preşedintele juriului.  

Maria noastră - pregătită de profesoara Aurelia Vaida, gălăţeancă ce locuieşte acum în Focşani - a făcut faţă unei concurenţe serioase. La cele patru grupe de vârstă, s-au prezentat 71 de copii între 5 şi 17 ani, pe lângă cele trei trofee (cerbul de aur, de argint şi de bronz), fiind acordate premiile obişnuite la orice competiţie internaţională.

„Am plăcerea să ofer Trofeul Cerbul de Argint unei fetiţe extraordinar de talentate. Răspunde la numele de Maria Cristina Crăciun, este din Galaţi şi juriul a luat această hotărâre în unanimitate...”, a spus  compozitorul Viorel Gavrilă, preşedintele juriului.  

Palmaresul unui copil de 10 ani

Şi noi, gălăţenii, ne-am bucurat încă o dată de bucuriile Mariei, care a înterpretat în gală, cu o sensibilitate aparte, cântecul „Mama”, pe versurile poetului Grigore Vieru, muzica Nicolae Caragia.

Spuneam că, este primul trofeu pe care Maria îl câştigă în ţară, dar palmaresul acestei copile, de doar 10 ani, elevă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, include şi alte trofee. În 2009, Maria Cristina Crăciun revenea la Galaţi cu Marele Premiu din Belarus, de la Festivalul „Slavinsky Bazaar”; în acelaşi an, a obţinut Trofeul Festivalului Concurs „Două inimi gemene” de la Chişinău.

În primăvara acestui an a revenit de la „San Remo Junior” cu Premiul  III, iar cu puţin timp în urmă cu Premiul I de la Festivalul „Mamaia Copiilor”, grupa a II-a de vârstă, ediţia 2010.

Sperăm că, şi de acum înainte, Maria Cristina Crăciun îi va putea bucura pe români şi pe iubitorii cântecului, că talentul primit de la Dumnezeu nu-l va îngropa în uitare.

„Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit, în mod special, domnului Doru Resmeriţă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi liderului sindical Constantin Ciosu”, a spus Cătălina Crăciun, mama Mariei.

În această vară, pe 11 august, Maria Crăciun va cânta la Callatis, fiind invitata artistei Mirabela Dauer.

O felicităm pe Maria noastră pentru frumoasele ei rezultate şi ne rugăm la bunul Dumnezeu să-i lumineze calea şi să o ajute să bucure cu vocea ei iubitorii de cântec. Ne-ar plăcea să putem scrie în fiecare zi despre oameni puşi în slujba binelui, asemeni celor care au pregătit-o pe gălăţeanca noastră Maria Crăciun, asemeni Mariei...

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.