Cuplu/ Probleme care pot destrăma orice relaţie

Cuplu/ Probleme care pot destrăma orice relaţie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape orice problemă de cuplu poate fi rezolvată. Atât ciondănelile minore, de zi cu zi, cât şi cele care ne împiedică să mai vedem luminiţa de la capătul tunelului pot fi depăşite în anumite condiţii, dar nu dacă aceste comportamente problematice sunt repetitive. Terapeuţii de cuplu au dezvăluit care sunt cele mai mari probleme fără rezolvare pe care le întâmpină partenerii care le calcă pragul.

Spre exemplu, dispreţul, acuzaţiile şi sarcasmul distrug fundaţia mariajului, potrivit psihoterapeutului Bonnie Ray Kennan, din Torrance, California. De fapt, dispreţul este, potrivit psihologului de cuplu John Gottman, principalul predictor al divorţului. De asemenea, vor exista constant momente în care nu veţi putea cădea de acord, însă amândoi trebuie să învăţaţi că nu aveţi nimic de câştigat, dacă nu lăsaţi de la voi, explică specialista în relaţii Lisa Schmidt, potrivit adevarul.ro.

Nu în ultimul rând, o relaţie îşi poate reveni de pe urma infidelităţii unuia sau a ambilor parteneri, însă doar dacă sunteţi dispuşi să fiţi sinceri şi să nu mai călcaţi strâmb şi în viitor.

Deşi în orice cuplu este important ca partenerii să petreacă timp separat, activitatea celuilalt nu ar trebui să fie un mister. Există o diferenţă între intimitate şi a ţine secrete. Prea multe lucruri ţinute secret îţi vor da un sentiment de abandon emoţional, dar şi fizic, chiar şi când partenerul este lângă tine. "Într-o căsnicie, soţii trebuie să fie deschişi unul cu altul”, explică psihoterapeutul Susan Heitler.

  • Alte probleme:
  • Relaţia cu un partener narcisist este o continuă bătălie;
  • Partenerii trebuie să îşi împărtăşească frustrările şi nemulţumirile, pentru a evita să devină dezamăgiţi de relaţie.
Citit 1059 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.