Locuri din România în care poți merge în vacanță cu rulota

Locuri din România în care poți merge în vacanță cu rulota
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Suntem în sezonul rece, însă asta nu înseamnă că este un moment nepotrivit pentru a-ți face planuri pentru o binemeritată vacanță și asta pentru că, nu-i așa, este una dintre cele mai așteptate perioade din an deoarece aduce liniște, relaxare și ne face să trăim experiențe inedite și să cunoaștem oameni noi.

Una dintre opțiunile de călătorie care câștigă tot mai mult la capitolul popularitate în țara noastră, datorită libertății și flexibilității pe care le oferă, sunt excursiile cu rulota, care în trecut erau privite ca o excentricitate a turiștilor străini. De ce să pleci într-o vacanță cu rulota? Reținuți până nu demult cu privire la planificarea unei excursii pe cont propriu cu rulota personală ori închiriată, românii au început din ce în ce mai mult să simtă nevoia de autonomie, iar perspectiva unei astfel de vacanțe este din ce în ce mai tentantă. Sunt destui români care au făcut pasul în această direcție și spun că senzația de libertate pe care o ai în timpul unei astfel de vacanțe nu se poate compara cu absolut nimic. 

Unde poţi merge cu rulota în România?

În țara noastră există în momentul de față aproape 700 de campinguri unde poți merge cu rulota sau cu autorulota și unde găsești tot confortul necesar pentru o vacanță relaxantă, chiar și în sezonul rece. Pentru cei care s-au hotărât să descopere tainele unei vacanțe pe patru roți ne-am gândit să prezentăm o listă cu câteva dintre cele mai cunoscute campinguri din România.

Camping Ursuleț

Este situat în mijlocul naturii și oferă o priveliște minunată spre Munții Ceahlău și spre dealurile din apropiere. Acest camping dispune de toate facilitățile necesare, precum băi moderne, bucătărie complet utilată și un foișor de mari dimensiuni amplasat lângă râu.

Camping Leon

Situat la intrarea în stațiunea Durău, județul Neamț, campingul se întinde pe o suprafață de cca 2.500 m2, fiind un loc ideal pentru campare pentru rulote și autorulote. Acesta asigură oaspeților locuri de cazare în 21 de căsuțe, mese, băncuțe și locuri special amenajate pentru grătar. Totodată, există dușuri cu apă caldă în permanență, electricitate, bucătărie cu aragaz și frigider.

Camping Vampire

Amplasat în localitatea Bran, la poalele castelului cu același nume, acesta dispune de grupuri sanitare, dușuri, apă caldă, locuri speciale pentru spălat vase și rufe, internet și curent electric. De asemenea, turiștii au la dispoziție Wi-Fi gratuit, închiriere biciclete, grătar permis pe terenuri și butelii de gaze și le este permis accesul cu animale de companie contracost. Acest camping oferă priveliște către Parcul Național Bucegi și Piatra Craiului. O zi de campare costă 20 de lei de rulotă.

Camping Laguna Albastră

Se află în localitatea Făgăraș din județul Brașov și oferă condiții bune de cazare, atât pentru rulote și autorulote, cât și pentru turiștii care stau la cort. Are o suprafață de 20.000 m2 și este prevăzut cu grupuri sanitare, apă curentă, locuri de joacă pentru copii, piscină, dușuri și foișoare pentru servit masa. Taxa pentru rulotă/autorulotă este de 75 de lei pe noapte.

Camping Cheile Turzii

Permite accesul cu rulota sau cu autorulota, iar la capitolul facilități oferă, între altele, electricitate, apă menajeră, utilități sanitare, dușuri cu apă caldă, un restaurant, bucătărie complet utilată. Tariful pentru rulotă pentru o zi de campare este de 35 de lei.

Camping Fain

Situat în Lunca Bradului (județul Mureș), în inima Munților Gurghiu, la mai puțin de 50 km distanță de orașul Reghin, acest camping pune la dispoziția turiștilor și o tavernă. Gazdele le asigură celor care vin fără rulote locuri în corturi amenajate și încălzite când vremea este rece. Sunt disponibile dușuri cu apă caldă, toalete, aragaz, frigider, o zonă de grătar și chiar și un ciubăr. sursa: libertatea.ro

Galerie de imagini

Citit 411 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 18:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.