Gătești sfeclă roșie? Poate e timpul să începi

Gătești sfeclă roșie? Poate e timpul să începi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poate nu este leguma la care se gândește toată lumea cu drag. Dar merită să gătești sfeclă roșie mai des, pentru că poate fi foarte gustoasă și sănătoasă.

Cât de des gătești sfeclă roșie? Dacă răspunsul tău este „nu prea des”, atunci poate te convingem să te răzgândești. Știm, poate fi dificil de pregătit în bucătărie, pentru că poate face totul să arate ca o scenă a crimei din cauza sucului roșu. Și poate la prima degustare nu are cea mai grozavă aromă. Dar lucrurile se pot schimba atunci când înveți câteva trucuri șmechere legate de sfeclă.

Datorită unor experiențe grozave cu sfecla, am fost recent convertită la „cultul” ei. Și merită să te bucuri de ea mai des.

De ce să gătești sfeclă roșie

Această rădăcinoasă are o aromă dulce de savurat. Dar este și foarte sănătoasă, doldora de vitamina C, acid folic și potasiu. Există mai multe varietăți de sfeclă, însă probabil că tu o să gătești sfeclă roșie cel mai des.

Un alt argument pentru consumul des de sfeclă este conținutul scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că este bună pentru diete, și conține multe fibre, care ajută la digestie. De asemenea, există și compuși și pigmenți care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea prestației în timpul exercițiilor fizice.

Înainte să gătești sfeclă roșie

Atunci când o alegi, ai grijă să aibă încă frunzele atașate, sau cel puțin o bucățică de tulpină. Pentru că tulpina menține sucul în interior până când o gătești. Pielița ar trebui să fie netedă și uscată, fără puncte întunecate sau moi. Ai grijă ca tulpina să fie încă verde – asta înseamnă că este încă proaspătă. O poți stoca în frigider timp de aproape o săptămână, suntem sfătuiți pe sodelicious.ro.

Cum să o gătești

După ce o speli și o cureți bine cu o perie, tai-o în bucăți și fierbe-o în apă sărată timp de aproape jumătate de oră, sau după ce a devenit mai fragedă. Apoi stropește-o cu ulei de măsline, adaugă niște usturoi tocat și puțin suc de lămâie. O să vezi cât de diferită va fi aroma  după acest pas!

O poți mura și apoi folosi în salate. Dar există multe alte idei pentru cum să gătești sfeclă roșie. O poți mărunți și apoi unge pe pâine, chiar să adaugi niște tahini, năut, ulei de măsline și lămâie.

Folosește sfecla roșie în tarte, clătite și brioșe. Adaugă rondele în sendvișuri. Orice ai alege, sfecla roșie este clar o decizie sănătoasă pentru tine.

Citit 592 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 12:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.