Dacă v-am făcut poftă, iată reţeta:
INGREDIENTE. 1 gălbenuş de ou, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 2 linguri apă rece, 200 grame făină, 75 grame zahăr pudră, 1/2 linguriţă zahăr, 120 grame unt.
PREPARARE. Adaugă gălbenuşul de ou şi esenţa de vanilie într-un bol de dimensiune mică. Toarnă apa caldă şi amestecă cu o linguriţă. Apoi, adaugă făina într-un bol mare, împreună cu zahărul pudră şi sarea. Amestecă cu o spatulă şi adaugă untul. Amestecă bine cu mâinile până când obţii un aluat sfărâmicios. Încorporează apoi şi amestecul lichid de gălbenuş. Frământă aluatul până când obţii o formă rotundă omogenă. Înfăşoară aluatul în folie de plastic şi dă-l la frigider pentru 60 de minute. Scoate aluatul din frigider, dă-i folia la o parte şi întinde-l cu un făcăleţ.