Este sau nu flirtul o formă de infidelitate

Este sau nu flirtul o formă de infidelitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Flirtul este definit ca un comportament care sugerează că o persoană este atrasă sexual de cineva, dar fără a lăsa lucrurile să evolueze prea mult. Poate fi considerată acesta o formă de infidelitate? Este o întrebare pe care mulţi oameni şi-au pus-o, mai ales de când au apărut reţelele de socializare, scrie independent.co.uk, potrivit clicksanatate.ro.

Conform psihologilor, răspunsul poate fi uşor de stabilit, dacă apropierea este făcută în mod corect. „N-aş spune că flirtul este un mod de a înşela pur şi simplu. Este doar atunci când începi să te gândeşti la infidelitate sau când te ascunzi. Atunci putem vorbi de trădare, care poate fi foarte dăunătoare într-o relaţie. Dacă doar vorbeşti pe chat cu cineva, fără să vă întâlniţi, iar partenerul este de acord cu acest lucru, vă puteţi bucura în continuare de conversaţie“, a explicat Denise Knowles, consilier în relaţii de cuplu, pentru „The Independent“.

Flirturile sau reacţiile la anumite comportamente pot fi privite ca pericol pentru relaţie. Şi, în timp ce flirtul doar prin mesaje sau fotografii pe Snapchat poate părea ceva inofensiv, principiile sunt aceleaşi. „Atunci când flirtezi şi nu îţi impui anumite limite, iar partenerul este nemulţumit de ceea ce faci, poate fi foarte dăunător relaţiei, mai ales dacă încerci să ascunzi o posibilă încercare de infidelitate“, argumentează Knowles.

Dacă o persoană este îngrijorată că partenerul său flirtează cu cineva, nu ar trebui să-l acuze, ci mai degrabă să îşi satisfacă curiozitatea, întrebând ce se întâmplă, concluzionează experţii.

Citit 570 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.