Cele mai frecvente motive care pot duce la divorţ

Cele mai frecvente motive care pot duce la divorţ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cuplurile pot decide să se separe dintr-o sumedenie de motive, fie că vorbim de cauze singulare sau din mai multe motive, la un loc. Iată ce spun cercetătorii americani despre cele mai frecvente cauze de divorţ. În România, conform Institutului Naţional de Statistică (INS), este pronunţat un divorţ la fiecare 3,5 căsătorii, adesea după nici zece ani de căsnicie.

Potrivit INS, cifrele privind destrămarea cuplurilor sunt în scădere, începând din anul 2015, dar rata divorţurilor rămâne mare, de până la 30 la sută. Femeile sunt cele care iau mai repede decizia de divorţ şi, cel mai des, separarea are loc la notar. Motivele sunt dintre cele mai diverse. Un studiu realizat de

Universitatea din Denver, SUA, a arătat care sunt principalele cauze ale divorţurilor. Vezi şi care sunt unele dintre cele mai bizare motive, potrivit clickpentrufemei.ro.

Lipsa de implicare

Principalul motiv pentru care cuplurile divorţează este lipsa de implicare, ceea ce înseamnă că nu fac din căsătorie o prioritate. Atunci când un partener decide să înceteze să se implice în relaţie, aceasta este sortită eşecului. Treptat, începe să se instaleze înstrăinarea şi amândoi partenerii încep să simtă efectele unei căsnicii neîmplinite.

Infidelitatea

Un al doilea motiv major observat de cercetători pentru care cuplurile divorţează este infidelitatea. Aceasta decurge uneori din lipsa de implicare şi din sentimentul de înstrăinare faţă de celălalt. Trădarea are efectul de a-i afecta şi de a-i schimba pe ambii parteneri. Unii parteneri se folosesc de infidelitate pentru a atrage atenţia asupra lor şi chiar reuşesc. Altora le este imposibil să reia căsnicia după o trădare şi ajung la divorţ.

Certurile dese

Şi conflictele frecvente pot duce la despărţire. Când este greu să abordezi dezacordurile cu calm sau eficient, acestea nu sunt rezolvate şi lasă loc de resentimente. În acest context, dispare legătura pozitivă dintre parteneri şi sentimentul de sprijin reciproc.

Problemele cu banii

Participanţii la studiu care au menţionat dificultăţile financiare ca motiv de divorţ au spus că n-a fost cauza unică pentru care au ales separarea. Totuşi, problemele cu banii au adus mai mult stres în relaţie.

Cele mai ciudate motive de divorţ

O femeie din SUA a divorţat pentru că soţul angajase un asasin care s-o omoare. Un italian nonagenar s-a despărţit de soţia de vârstă apropiată după 77 de ani de căsnicie, pentru că a aflat despre o aventură avută de ea în anii `40. Un cuplu bosniac a divorţat după ce partenerii au descoperit că au o aventură pe internet unul cu celălalt.

Citit 550 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.